Zaterdag 19 oktober 2019
Twentesport

EHV-mannen winnen de hockeyderby met 4-2 van Bully

Geplaatst op 17 september 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/OLDENZAAL – De broederstrijd tussen de hockeyers van EHV en Bully is uitgelopen op een overwinning voor het thuis spelende EHV. Beide ploegen, die elkaar door en door kennen, legden een aantrekkelijke wedstrijd op de mat, waarbij het in de eerste twee kwarten volledig gelijk op ging. In de tweede helft voerde EHV de druk op en dat was precies wat trainer-coach Ronald Brouwer graag wilde zien.

‘We hadden ons voor deze wedstrijd gefocust op drie dingen: revanche nemen voor de waardeloze toernooinederlaag van een paar weken geleden, groeien in de wedstrijd en in de cirkel zo effectief mogelijk zijn. Dat is alledrie gelukt en daarmee maken we een goede start van het seizoen.’ De doelpunten voor EHV werden gescoord door Stijn Adolfsen en Joris Maathuis, allebei twee keer, voor Bully waren Mike Pollemans en Ruben Kattier succesvol.

De vrouwen van EHV speelden eveneens thuis tegen Bully en hier was de wedstrijd volledig in evenwicht, met als logisch resultaat dat er geen winnaar uit de bus kwam. Trainer-coach Irene van der Lied van Bully kon zich daar wel in vinden: ‘Al vind ik het wel jammer dat we het niveau wat we in de voorbereiding hebben laten zien, vandaag niet haalden. We kwamen snel op voorsprong door Bente Habers. EHV scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker en de 1-1 is gezien de wedstrijd een juiste uitslag.’

Almelo lacht en Almelo huilt
De vrouwen van Almelo speelden met 2-2 gelijk tegen Apeldoorn, wat gelet op de status van de tegenstander, vorig jaar immers nog eersteklasser, een mooi resultaat mag heten. Trainer-coach Tino Stoop over de in zijn ogen terechte uitslag: ‘Zij kwamen iets beter uit de startblokken wat resulteerde in een 0-1 voorsprong. Via Anouk Veenstra kwamen we op 1-1, waarna we in het derde kwart leken te kunnen doordrukken nadat via Robin Witteveen de 2-1 scoorde.’ In het laatste deel van de wedstrijd kregen beide teams nog kansen. Apeldoorn maakte 2-2 uit een strafcorner, waarbij de doelpoging werd voorafgegaan door twee keer shoot, wat jammer genoeg niet gezien werd.’ Het mannenteam van Almelo verloor met 3-2 bij de Mezen in Harderwijk.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief