Dinsdag 23 april 2024

Mannen van EHV pakken een punt bij Upward in Arnhem

Geplaatst op 12 maart 2017 door   ·   Geen reacties

ARNHEM/ENSCHEDE – De hockeyers van EHV hebben vandaag in de eerste klasse bij het Upward in Arnhem met 2-2 gelijk gespeeld en daarmee de vijfde plaats in het linker rijtje geconsolideerd, met zeven punten voorsprong op de nummer zeven.

Robbert Overvoorde opende vlak voor rust de score met een strakke strafcornersleep, maar de vreugde was van korte duur, want in de tegenaanval na de afslag viel de gelijkmaker, mede door naïef verdedigen van EHV. Stijn Adolfsen reageerde snel in de tweede helft alert in de rebound (1-2), maar vanaf dat moment nam Upward het initiatief, regelmatig, af en toe onderbroken door een linke EHV-counter. Een zeldzaam fraaie combinatie door het midden leidde tot de terechte gelijkmaker, maar verder lieten de Enschedeërs het niet komen. Dat was vooral te danken aan keeper Malte Heeres, die weliswaar af en toe hulp had van een engeltje op de lat, maar ook enkele formidabele reddingen verrichtte en daardoor unaniem werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Trainer-coach Richard van Weezenbeek kon zich wel vinden in het resultaat: ‘Vorig jaar verloren we hier nog, maar toen gaven we het zelf weg. Nu pakken we toch weer een puntje mee in een volwassen uitgespeelde wedstrijd, hoewel die 1-1 natuurlijk belachelijk makkelijk valt als we allemaal nog in de juichstand verkeren.’