Vrijdag 22 juni 2018
Twentesport

EHV verliest punt in Twentse derby; Bully wint een punt

Geplaatst op 9 april 2017 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL/ENSCHEDE – De hockeyers van EHV hebben vandaag voor de tweede achtereenvolgende keer gelijk gespeeld tegen een staartploeg in de competitie. Vorige week kwamen ze tegen hekkensluiter Wageningen op eigen veld niet verder dan 3-3, deze keer was het nummer elf Bully dat in Oldenzaal een punt in eigen huis hield (1-1) en het vege lijf nog kan redden.

Het was een wedstrijd die van begin tot eind boeide, maar dat lag meer aan de spanning van de Twentse derby dan aan de kwaliteit van het hockey. Het bleef heel lang 0-0 totdat EHV-junior Marnix Brands in de laatste seconden voor rust met een goede aanvallende actie een strafcorner forceerde, die uiteindelijk door Luuk Timmerman werd benut. In de tweede helft ging het alle kanten op. Bully vocht zich, ook in fysieke zin, steeds steviger in de wedstrijd en kreeg in de laatste minuut loon naar werken uit een strafcorner, die door de EHV-defensie in eigen doel werd getikt.

Naar Het Hulsbeek

Trainer-coach Richard van Wezenbeek van EHV zag wel een oorzaak voor het matige resultaat van zijn manschappen: ‘Het duurde even voordat we gewend waren aan het veld, dat heel erg stroperig was. Daarna was ons spel niet slecht, maar ook weer niet goed genoeg. Bovendien: als je vijf minuten voor tijd met een man meer in het veld staat, dan moeten alle ballen gewoon blind richting Het Hulsbeek en dan ga je niet meer voor de schoonheidsprijs, wat we wel deden. Complimenten voor Bully, dat het lijfsbehoud weer helemaal in eigen hand heeft. Voor onszelf geldt nu vooral dat we op 23 april thuis tegen GCHC hopelijk weer eens kunnen winnen, want daar zijn we wel aan toe.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief