EHV verrassend uitgebekerd, maar winst bij Apeldoorn

Geplaatst op 26 maart 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De hockeyers van EHV hebben afgelopen weekend wisselend succes geboekt. Vrijdagavond werden ze in Beuningen uitgeschakeld voor de Silver Cup, door een 3-1 nederlaag bij de plaatselijke koploper in de tweede klasse. Na deze verrassende tegenvaller herstelde het team zich in de reguliere competitie door een eenvoudige overwinning van 1-4 bij Apeldoorn.

Bij rust stonden de Enschedeërs al op 0-4, dankzij doelpunten van twee Bram Sanders, Wouter Nederhand en Stijn Adolfsen, die stuk voor stuk het resultaat waren van superieur uitgevoerde combinaties. In de tweede helft bleef EHV de bovenliggende partij, maar het maakte er een veredelde training van, waarbij het onderwerp ‘kansen benutten’ op z’n zachtst gezegd niet geheel uit de verf kwam. Dat de thuisploeg uit een strafcorner na het laatste fluitsignaal nog de 1-4 scoorde, was uitsluitend van statistische waarde.

Mooie stimulans

Trainer-coach Richard van Wezenbeek had zijn spelers in de rust gewezen op de kans om een eindscore richting de dubbele cijfers te halen: ‘Ja, en dan is het jammer dat het bij vier goals blijft. Aan de andere kant is het natuurlijk ook weer zo dat we ons na rust meer dan tien doelrijpe kansen hebben bezorgd. Dat geeft toch wel ons overwicht van vandaag aan en is tevens een mooie stimulans.’

Van Wezenbeek doelt op de volgende de wedstrijd, zondag 2 april, tegen hekkensluiter Wageningen. ‘Als we die winnen komen we op 29 punten en dat zouden er, met dan nog zes wedstrijden te gaan, al twee meer zijn dan ons totaal over vorig seizoen.’