Zondag 25 augustus 2019
Twentesport

EHV-vrouwen bijten zich stuk op Friese underdog

Geplaatst op 19 november 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Van de zes wedstrijden die voor de Twentse hockeyteams in de eerste en tweede klasse op het programma stonden, werd dit weekend alleen het thuisduel van de Almelo-vrouwen tegen Uden vanwege de winterse omstandigheden afgelast. De overige ploegen kwamen wel in actie en deden dat met overwegend goed resultaat.

Een uitzondering hierop vormden de vrouwen van EHV, die in Heerenveen bij Quick Stick onderuit gingen (1-0) en daardoor de derde plaats nu delen met Beuningen, vijf punten achter het duo GHBS en GCHC. Voorlopig gaat er in de eerste klasse D dus niets boven Groningen. Onderin veroverde Bully weer een punt, deze keer met een 1-1 gelijkspel bij Amersfoort, en daarmee bleef het voor de vijfde keer op rij ongeslagen.

EHV last minute punt

De mannen van EHV leverden in Houten, bij de nummer twee van de ranglijst, een puike prestatie met een 1-1 gelijkspel (score Floris Kroezen), dat weliswaar in de allerlaatste seconde werd binnengeslagen, maar daarom niet minder verdiend was. Trainer-coach Jack Justus had zijn team voor de vrijdagavondtraining verrast met een clinic in Krav Maga, een Israëlische vechtsport. ‘Dat heeft er zeker aan bijgedragen dat we onze beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe hebben gespeeld. We waren ijzersterk als collectief, met heel mooie combinaties tegen een fysiek erg stevige titelkandidaat. Het was een prachtige hockeymiddag waar ik van heb genoten.’

Almelo en Bully 2-3 winst
De mannen van Almelo wonnen in Wageningen van de lokale runner-up en daar is trainer-coach Alexander Enzerink heel blij mee: ‘Het was weer fijn om weer eens drie punten te pakken en met een 2-3 winst een mooi resultaat neer te zetten. We stijgen we een plekje op de ranglijst en houden we aansluiting met de teams boven ons.’ De doelpunten voor Almelo werden gescoord door Etienne Rameaux, Felix Hemmer en Derck Smink.

Bully won met dezelfde cijfers bij Malburgen in Arnhem. Trainer-coach Vincent Steggink heeft wel eens een betere wedstrijd gezien: ‘Malburgen speelde een simpel, maar effectief counterspelletje, met lange halen en snelle spitsen. Dit was direct na twee minuten al zichtbaar: Bully viel aan en in een razendsnelle aanval over rechts counteren ze naar naar de 1-0. Daarna trokken we de zaken recht door twee doelpunten van Ralf Peters en een mooie tip-in van Ruben Kattier op aangeven van Mike Pollemans. Na rust gaven we bijna niets meer weg en bleven we de aanval zoeken. Bij regelmaat was dit spectaculair en leek het doel van Malburgen wel een schiettent, maar hun keeper was erg goed en voorkwam een vierde goal. Al met al was het niet onze fraaiste wedstrijd, maar de drie punten waren wel verdiend.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief