EHV-vrouwen in herkansing na nederlagen in Helmond

Geplaatst op 23 mei 2016 door   ·   Geen reacties

jasmijn faroENSCHEDE – De hockeyvrouwen van EHV hebben de eerste best of three voor promotie naar de overgangsklasse tegen Helmond met minimaal verschil verloren. Na de 2-0 thuisoverwinning van afgelopen woensdag volgde zaterdag een 3-2 nederlaag, die pas in de tweede verlenging via een golden goal voor Helmond tot stand kwam. EHV maakte in de laatste vijf minuten van de reguliere wedstrijd een 2-0 achterstand goed door doelpunten van Jasmijn Faro en Sanne Vormeer, maar dat was dus niet voldoende voor de winst. Zondag liep Helmond wederom uit tot 2-0 en nu bleef het bij de 2-1 van opnieuw Jasmijn Faro, die daarmee op 15-jarige leeftijd binnen twee dagen haar tweede goal voor het eerste dameselftal maakte.

EHV krijgt nu een herkansing in de vorm van een nieuwe best of three tegen Venlo, de nummer elf in de overgangsklasse B van het vorige seizoen. De eerste wedstrijd is woensdagavond om half negen aan de Geessinkweg, de return is zaterdag om 12.30 uur in Limburg en als er een beslissende derde wedstrijd noodzakelijk is dan wordt deze aanstaande zondag om 12.30 uur op EHV gespeeld.

Trainer-coach Antoinet Wildeboer: ‘Ik ben bijzonder trots op de vechtmentaliteit van deze jonge ploeg, met een gemiddelde leeftijd van dik achttien-en-half jaar. Ze hebben heel hard geknokt om terug te komen in de wedstrijden. Woensdag moeten we alleen vanaf minuut een net zo knokken met elkaar. We hebben niets te verliezen, alleen maar te winnen. Helmond had een goede ploeg met enkele routiniers en die bepaalden op beslissende momenten de wedstrijd door net iets gretiger en slimmer te zijn. We hebben laten zien dat we een hecht collectief zijn en hebben ook heel veel zin in de volgende serie die we mogen spelen.’