Donderdag 28 maart 2024

EHV: vrouwen net niet en mannen net wél langs GCHC

Geplaatst op 15 april 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De hockeymannen van EHV hebben hun zegereeks na de degelijke overwinning bij QZ en de sensationele uitschakeling van Zwolle in de zesde ronde van de Silver Cup voortgezet met een 3-2 triomf over het Groningse GCHC, dat met vier punten voorsprong naar Enschede kwam. Net als in de uitwedstrijd leek het op een 2-2 gelijkspel uit te draaien, met twee goals van uitblinker Luuk Timmerman, maar Marnix Brands bepaalde in de voorlaatste minuut de eindstand op 3-2.

Trainer-coach Ronald Brouwer uitte zich begeistert over de prestatie van zijn team: ‘De mannen, echte mannen, toonden hun hockeyhart. Zo jeugdig en wisselvallig als ze soms kunnen zijn, ze hebben het toch maar even klaargespeeld, met een dunne bezetting hier en daar, dragers die überhaupt niet gewisseld werden, en ook niet gewisseld konden worden. De energie kwam uit de diepste reserves, wat ze vrijdagavond ook al flikten, geflankeerd door het ouderwets luidruchtige EHV-publiek. Echte supporters die de mannen tijdens de laatste seconden over de eindstreep droegen. Auf Deutsch. Viele liebe Grüsse aus Enschede/Gronau West.’

De vrouwen van EHV kwamen thuis tegen GCHC, nummer één op de ranglijst, tot een 3-3 gelijkspel, al had het na rust alle schijn van een schiettent aan de overkant. De keepster van EHV kreeg in de tweede helft nauwelijks iets te doen, waar haar Groningse collega zich twee keer gewonnen moest geven. Sanne Steenhuizen, Anouk Wildenborg en Linn Delfgou scoorden voor EHV, dat nog net kan aanhaken in de race om de play-offs en op Goede Vrijdag thuis voor de Silver Cup moet aantreden treden tegen GHBS.

Winst en verlies voor Almelo
De mannen van Almelo hadden geen enkel probleem met Zeewolde, dat duidelijk liet zien waarom het op de laatste plaats van de ranglijst staat (8-0). Trainer-coach Alexander Enzerink: ‘Zeewolde thuis, dat betekent een alternatief strijdplan oftewel het spel moeten maken. Dat lukte ons in de eerste helft maar moeizaam en resulteerde in een 2-0 bij rust. Tijdens de pauze hebben we de tijd genomen om de aandachtspunten per linie goed te bekijken, wat ging er goed en wat moest er beter. Dat resulteerde in nog eens zes doelpunten na rust. Tot nu zijn we de enige ploeg die acht keer heeft kunnen scoren tegen Zeewolde zonder tegendoelpunt.’ De doelpuntenmakers waren Derck Smink, drie keer Etienne Rameaux, twee keer Sten Voortman en ook twee keer Florian Hoen. De vrouwen van Almelo gingen in Soest met 3-0 onderuit en daar deed trainer-coach Tino Stoop niet moeilijk over: ‘Beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar zij toonden zich slagvaardiger in het benutten van de kansen.’

Bully-mannen morsen punten

Bully, de trotse koploper in de tweede klasse bij de mannen, verspeelde op eigen veld twee punten tegen Deventer (3-3). Trainer-coach Vincent Steggink had het eigenlijk misschien al zien aankomen: ‘Ook vorige week tegen Zeewolde was te zien dat er een beetje zand in de motor zit. We kwamen snel op een 0-1 achterstand door een prima aanval van Deventer dat aantrad met een jonge groep en een nieuwe coach. Zonder onze centrale middenvelder Jasper Roozendaal, die herstelt van een knieblessure, gaat het allemaal wat stroef en weet het team niet de normale lijnen te vinden. Toch wisten we uit een mooi velddoelpunt en een geslaagde strafcorner tweemaal te scoren, beide keren door Ralf Peters. Na rust leek alles goed te komen toen Mike Pollemans de 3-1 op het bord zette. Laat in de tweede helft knokte Deventer zich via een strafcorner weer in de wedstrijd, 3-2, miste Bully een strafbal en scoorde Deventer in de laatste seconde de 3-3, opnieuw uit een strafcorner. Gelukkig voor Bully verloren de Mezen tegen Wageningen waardoor de marge op de nummers twee en drie gelijk blijft. Korte samenvatting Steggink: ‘Hectisch einde, matige teamprestatie, zelfvertrouwen krijgt een tikje, koploper zijn is niet makkelijk.’