Vrijdag 19 april 2019
Twentesport

Enkele seconden werpen Jolly Jumpers uit halve finale

Geplaatst op 10 februari 2019 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN – De vrouwenploeg van de basketbalvereniging Jolly Jumpers was in de kwartfinale het bekertoernooi tegen Binnenland de sensatie nabij in de kwartfinale. Het team uit Tubbergen verloor letterlijk in de slotseconden nipt met 66-67 van de torenhoge favoriet Binnenland.

Met nog iets meer dan één minuut te spelen stond het scorebord op een 66-60 in het voordeel van de ploeg uit Tubbergen, maar een ultieme krachtsinspanning leverde Binnenland alsnog een plek bij de laatste vier van het bekertoernooi op. Het was zacht uitgedrukt zuur voor de Tubbergse speelsters, begeleiders en supporters.

Afloop wringt
In competitieverband troffen beide verenigingen elkaar ook al en maakte de nieuwbakken eredivisionist Jolly Jumpers geen serieuze kans, al viel de schade uiteindelijk mee. Een paar jaar geleden, toen de vrouwen van Jolly Jumpers als promotieklasser in de kwartfinale voor de beker stonden, werden ze ruim verslagen, met 25 punten marge, hoe anders was dat nu. Dat heet progressie. Al wringt de afloop.

Heroïsch gevecht
Wat blijft is de herinnering aan een heroïsch gevecht. En wat de bekerpot ook aantoont is dat Jolly Jumpers nog steeds groeit en snel leert. Voor dat positieve aspect was kort na de nederlaag uiteraard geen ruimte, maar dat komt nog wel.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief