Dinsdag 24 april 2018
Twentesport

Enschede Marathon gokt opnieuw op snelle vrouwen

Geplaatst op 21 april 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE De atleten Rose Maru uit Kenia en Yeshimebet Bifa uit Ethiopië behoren tot de kanshebbers in het sowieso sterke vrouwenveld dat zondag de kroon moet zijn op de 49-ste editie van de Enschede Marathon. Maru en Bifa maken deel uit van een groep toppers die Volare Sports heeft aangedragen.

Rose Maru staat aan het begin staat van haar topsportcarrière. ‘Mijn grootste droom is om de Londen Marathon te winnen, maar eerst wil ik knallen in Enschede’, laat ze de organisatie weten. Yeshimebeth Bifa heeft een persoonlijk record staan van 2.26.17 en is erop gebrand in Enschede iets moois laten zien. ‘Ik heb prima getraind de afgelopen tijd en ben uitstekend in vorm. Mijn ambitie is dan ook om de Enschede Marathon te winnen en het parcoursrecord te breken.’

Beeldbepalend 

Met meer dan tienduizend deelnemers en een veelvoud aan toeschouwers is de Enschede Marathon een beeldbepalend evenement voor Enschede. Dat vindt voorzitter Joop Hassink van de Stichting Marathon Enschede (zie foto hiernaast). En niet alleen voor Enschede, maar zelfs voor de hele provincie. De Enschede Marathon is door het provinciebestuur officieel aangewezen als beeldbepalend evenement in Overijssel. Hassink:’Dat geldt voor de komende drie jaar en daar zijn we vereerd mee. Het betekent een structurele financiële bijdrage waarmee we de Enschede Marathon verder kunnen verbeteren.’

Topveld

Vorig jaar sloeg de organisatie van de Enschede Marathon een nieuwe weg in met een topveld bij de vrouwen. Liefst drie dames doken onder de 2.30.00 en winnares Sarah Jebet liep in 2.27.59 een parcoursrecord (zie finishfoto hierboven). Vanwege dit succes zet de organisatie ook dit jaar in op een sterk veld bij de vrouwen.

Vier afstanden

Op het programma staan behalve de hele ook de halve marathon, de tien en de vijf kilometer. Alle afstanden starten vanaf de Boulevard 1945 in Enschede, dus in het hart van de stad. De Kidsrun is voor de allerkleinsten en wordt op diverse locaties in Enschede gelopen. Met of zonder ouders mogen deze kleine sportievelingen een kilometer hardlopen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief