Zaterdag 25 mei 2019
Twentesport

Ex-voetballer Tino Stoop trainer hockeyvrouwen Almelo

Geplaatst op 9 juni 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Tino Stoop (Almelo, 1963) is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer-coach van het eerste vrouwenteam van de Mixed Hockey Club Almelo. Stoop is een oude bekende van de club en gaf al eerder leiding aan het eerste team waarmee hij naar de eerste klasse promoveerde.

Almelo haalt met Stoop een zeer ervaren man in huis, die uitstekend vorm kan geven aan de verdere ontwikkeling van de groep, die zich na de promotie vorig seizoen dit jaar vrijwel probleemloos heeft gehandhaafd. Net als Alexander Enzerink, de trainer-coach van de mannen, zal ook Stoop zich inzetten voor het versterken van het technisch kader.

Ooit voetballer
Opmerkelijk is dat op het CV van Stoop behalve hockeyclubs ook tal van voetbalverenigingen staan, waaronder Be Quick ‘28 (Zwolle), HZVV (Zwolle), Oranje Nassau (Almelo), Stevo (Geesteren) en Suryoye (Enschede). Verder was hij na het voltooien van de ALO-opleiding aan de KNVB verbonden als docent en clubontwikkelaar.

Bij de elitevrouwem van Almelo is Stoop de opvolger van Remko Gelmers, die na de winterstop het stokje overnam van Niek Hendriks en zich na dit seizoen weer volledig zal concentreren op zijn taak als voorzitter van de club.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief