Donderdag 18 april 2024

FC Twente-gevoel voor de hockeyvrouwen van Bully

Geplaatst op 9 april 2018 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De hockeyvrouwen van Bully in Oldenzaal hebben zondag ervaren wat de voetballers van FC Twente in Enschede aan den lijve ondervonden: het eigen slechte resultaat, een 2-5 thuisnederlaag tegen directe concurrent Upward, werd nog eens verergerd door een uitslag elders.

EHV leed namelijk een even onverwachte als verdiende nederlaag bij Apeldoorn, dat daardoor drie punten meer heeft dan de Oldenzaalse dames, die evenwel nog een wedstrijd in te halen hebben. Zoals de zaken er nu voorstaan, lijken beide ploegen veroordeeld te worden tot een nacompetitie. EHV gaat dan voor een plek in de nieuwe overgangsklasse, Bully kan lijfsbehoud in de eerste klasse afdwingen.

In de tweede klasse verloren de vrouwen van Twente thuis in Hengelo met 0-3 van Apeliotes uit Nijmegen. Trainer-coach Maarten Brals was desondanks tevreden: ‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar zijn nog niet in staat om dit te vertalen in doelpunten, laat staan punten. We worden elke week beter en ik wil daarom ook mijn complimenten geven aan de ploeg, want het hele seizoen met verlies omgaan en dan toch elke zondag blijven vechten en inzet tonen is niet makkelijk.’

Het vrouwenteam van Almelo moest zich thuis met duidelijke cijfers gewonnen geven aan koploper Quick Stick, dat met 7-2 terugging naar Heerenveen. Trainer-coach Remko Gelmers vond het een typisch geval van een maatje te groot. ‘We bleven hockeyen en groeven ons niet in, waardoor het een vrij aantrekkelijke wedstrijd werd met veel doelpunten. Kleine foutjes werden onverbiddelijk afgestraft, zoals van een koploper verwacht mag worden.’

Mannen

Wedstrijden tussen de mannen van Almelo en Deventer zijn altijd bijzonder vanwege de onderlinge rivaliteit tussen nogal wat ex-ploeggenoten over en weer. Ook zondag was het weer een mooi spektakel, waarbij de Almelose thuisploeg van trainer-coach Alexander Enzerink met 5-3 aan de goede kant van de uitslag bleef. ‘Omdat we net tussen de top vier en de rest hangen was het belangrijk om punten te pakken. Gelukkig stond het al binnen een minuut 1-0 voor ons. Deventer speelde zoals verwacht niet met een echt plan, maar kon af en toe profiteren van onze fouten. Dat we goed konden omgaan met de warmte zorgde voor veel energie en dat resulteerde in een mooie 5-3 overwinning.’

De mannen van Bully aasden op wraak vanwege de totaal niet verwachte 3-2 nederlaag bij PW aan het begin van het seizoen. Trainer-coach Bart Olde Boerrigter zag het gebeuren, al ging het voor rust nog wel met de nodige moeite. ‘Het was in het begin lastig kansen creëren tegen een ploeg die qua druk amper de middellijn verliet. Met geduld konden we er toch een aantal keer goed door heen hockeyen en kansen creëren. Na rust was het verzet wel gebroken en na de 2-0 van de dertienjarige Ravy Ruizenaar, die vorige wedstrijd debuteerde, konden we de wedstrijd rustig uithockeyen.’ Eindstand 3-0, boodschap begrepen, missie geslaagd.