FC Twente wint dubbelop : drie punten én periodetitel

Geplaatst op 8 maart 2019 door   ·   Geen reacties

OSS/ENSCHEDE – Zonder ook maar één fase de middelmaat te ontstijgen pakte FC Twente vanavond in Oss drie punten én een periodetitel. En staat de ploeg van trainer Mario Pusic ook nog fier aan kop, met ruime voorsprong op FC Den Bosch en Go Ahead Eagles.

Het was op het veld dus allemaal veel minder makkelijk dan de uitslag van 0-2 doet vermoeden, want eigenlijk was Top Oss grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij.

FC Twente had de mazzel van een vroege eigen goal toen minuten Hennos Asmelash van de thuisclub een eigen doelpunt zette. Dat was al in de vijfde minuut en daarna had TOP Oss een gedurig overwicht zonder tot grote kansen te komen, al kreeg de ploeg van trainer Klaas Wels wel mogelijkheden. De besten van het veld waren de heerlijke aanvaller Huseyin Dogan van TOP Oss en – opnieuw – doelman Yoël Drommel van de Enschedeërs.

Naarmate de wedstrijd vorderde moest de thuisclub meer risico nemen en kregen de Tukkers in de uitbraak ook mogelijkheden, onder meer via Aitor, Javier Espinosa en met name Fred Friday, die ook dit keer trouwens zijn dag weer niet had.

De toch wel bevrijdende tweede treffer van FC Twente was een kopbal van Xandro Schenk. Dat was vier minuten voor tijd, maar die laatst minuten werden pas na een break van bijna een kwartier gespeeld omdat een groep boosaardige supporters van TOP Oss naar het feestende uitvak marcheerden in wat nog het meeste weg het van een carnaval dat te laat was en in alle opzichten bezopen.