Donderdag 20 juni 2019
Twentesport

Goede prestaties van de Triathlon Club Twente in Lille

Geplaatst op 24 september 2018 door   ·   Geen reacties

LILLE – In de slotwedstrijd vann de T3-Series in Lille vond zondag de eerste editie van de ‘Battle der Lage Landen’ plaats. Ook Triathlon Club Twente was present.

De topteams uit de Belgische T3-Series namen het op tegen de topteams uit de Nederlandse Triathlon Eredivisie. Een team-relay met teams van drie atleten over drie keer een korte sprinttriathlon stond op het menu.

Twente, de nummer drie van de Eredivisie, zat continu in de kop van de wedstrijd, met bij de vrouwen Marije Dankelman als starter, Deborah Wissink als tweede en Sophie Lingelbach als slotatlete. Lingelbach pakte de tweede podiumplek achter de verrassende winnaar Kijani uit Beesd. Ferro Mosae kwam namelijk niet verder dan de vierde plaats.

Bij de mannen trok België de stand gelijk. Hier waren de Belgen van TRIGT zestien seconden sneller dan de Nederlandse kampioen Squadra uit Eindhoven. Yannick Stollenwerk, Jan Roelf Heerssema en Bert van Veen van Twente werden zesde en de derde Nederlandse ploeg in een veld van 21 teams.

Over twee weken doet Twente mee aan het EK Mixed Relay Triathlon voor clubteams in Lissabon. Dan zullen twee vrouwen en twee mannen starten op dit onderdeel, dat in Tokyo 2020 voor het eerst Olympisch zal zijn.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief