Donderdag 28 maart 2024

Hockeyvrouwen van EHV weten zich thuis te herpakken

Geplaatst op 26 november 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De hockeyvrouwen van EHV hebben zich zondag voor eigen publiek gerevancheerd voor de dure nederlaag van vorige week bij Quick Stick in Heerenveen. Juliet Buma was met drie treffers beslissend tegen de Groninger Studs, die door Eline Aellerinck op 3-0 werden gezet. Een laat tegendoelpunt bepaalde de eindstand op 4-1, waarna de thuisploeg goed nieuws kreeg van concurrent GHBS, dat thuis tegen Ede twee punten verspeelde.

De mannen van EHV gaven hun interim-coach Jack Justus een passend afscheid met een 3-2 overwinning op de Groninger Studs, die na rust profiteerden van een collectieve inzinking bij de thuisploeg. Het werd daardoor 2-2 na een ruststand van 2-0 door doelpunten van Floris Ladrak en Marnix Brands, die vlak voor tijd ook de winnende treffer maakte nadat de thuisploeg zich stevig had herpakt.

Vrouwen Almelo
De vrouwen van Almelo verloren vrijdag met 3-0 van Twente voor de Silver Cup en zondag met 6-0 van Wijchen, wat volgens trainer-coach Tino Stoop vooral te wijten was aan een koude start: ‘We werden in de eerste minuten overrompeld door twee goede tegendoelpunten en een discutabele strafbal. Daarna herstelden we ons goed zonder veel kansen te creëren.’ Wijchen lukte dat wel een keer wat meteen resulteerde in de ruststand van 4-0. Na de rust ging het redelijk gelijk op met het verschil dat Wijchen de kansen wel benutte en nog twee keer wist te scoren. Volgende week zondag speelt Almelo thuis het inhaalduel thuis tegen Uden.

Mannen Almelo
De mannen van Almelo hebben volgens hun trainer-coach Alexander Enzerink aan Malburgen laten zien dat ze dicht bij de Duitse grens waren: ‘Met nog zes minuten te gaan stonden we met 2-3 achter, maar door een fantastische corner van Derck Smink werd het 3-3 waarna Etienne Rameaux met een geweldig doelpunt de beslissende 4-3 scoorde. Een mooie stimulans voor de bekerwedstrijd van komende vrijdag bij De Graspiepers in Drachten.’

Vrouwen Bully
Het vrouwenteam van Bully kon zijn opmars thuis in Oldenzaal tegen Upward niet voortzetten en verloor met 1-2.

Mannen Bully
De mannen speelden in Oldenzaal volgens hun trainer-coach Vincent Steggink tegen Barneveld (5-2 winst) misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen: ‘Van begin tot eind is er een goede controle geweest op de tegenpartij in de counter. Het niveau lag hoog en het was voor de vele supporters, onder wie Prins Carnaval, een feest om naar te kijken.’ Jasper Roozendaal hield als aanvoerder en centrale middenvelder de gelederen goed bij elkaar en was een rustpunt, de franje kwam van vooral van Ruben Kattier die meerdere keren messcherp door de verdediging van Barneveld sneed en twee keer scoorde. Ralf Peters maakte er ook drie en keeper Steven Bartelink stopte met een prachtige save een strafbal op 4-1. Door verlies van koploper De Mezen hebben we de kans op de koppositie weer in eigen hand als we op 10 maart bij hen spelen.’