Vrijdag 19 april 2024

Hockeyers van Almelo al met één been in de play-offs

Geplaatst op 10 juni 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De hockeymannen van MHC Almelo hebben vanmiddag onverwacht ruim met 5-2 gewonnen van GHBS. De play-offs lijken de ploeg nu niet meer te kunnen ontgaan.

Er ontrolt zich een droomscenario, want concurrent Baarn verloor verrassend bij middenmoter Malburgen in Arnhem. Daardoor mag Almelo zondag in Baarn met 4-0 verliezen om toch vierde te worden op basis van één overwinning meer. En die vierde plek geeft recht op deelname aan de play-offs om promotie naar de eerste klasse.

Flitsend
Almelo schoot flitsend uit de startblokken en stond binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong door treffers van Derck Smink. Dit was tevens de ruststand, waarna de 3-0 van Sten Voortman in de tweede helft direct gevolgd werd door de 3-1. In de resterende speeltijd maakten beide teams nog twee goals, waardoor er een 5-2 eindstand op het scorebord kwam. De laatste twee van Almelo kwamen van nogmaals Sten Voortman en Luuk Meijer.

Bully
De mannen van Bully wonnen met 6-4 bij Zevenaar en PW speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Mezen uit Harderwijk.

Vrouwen
De vrouwen van Almelo waren op eigen veld duidelijk te sterk voor Leeuwarden (4-1) en Twente uit Hengelo zal na de 6-1 nederlaag bij Zevenaar de laatste plaats niet meer kunnen ontlopen.