Woensdag 24 april 2024

Hockeyers van Almelo bereiken play-offs na 3-3 in Baarn

Geplaatst op 18 juni 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Door met 3-3 gelijk te spelen tegen Baarn bereikte de mannenploeg van de hockeyclub Almelo de play-offs om promotie naar de eerste klasse. Almelo moet de sticks kruisen met het keurkorps van Rosmalen.

Almelo kreeg na een zenuwachtig begin de eerste strafcorner. Derck Smink verzilverde deze mogelijkheid en zette Almelo dus op voorsprong. Bij rust stond het 2-2, mede doordat Luuk Meijer een tweede strafbal namens Almelo benutte.

In de vijftiende minuut na rust kwam Almelo weer op voorsprong door een treffer van Jano Celliers. Toch kon de overwinning niet over de streep worden getrokken. Veel maakt het niet uit, want 3-3 was voor het team van trainer-coach Alexander Enzerink genoeg om de play-offs te bereiken. Deze beginnen zaterdag 23 juni met een thuiswedstrijd (aanvang 15.00 uur), waarna de beslissing in het weekend van 30 juni en 1 juli zal vallen. De eventueel benodigde derde wedstrijd zal op Almeloos grondgebied bevochten worden en zal daardoor de geschiedenins ingaan als de Slag om Almelo.

Vrouwen

De vrouwen van Almelo wonnen met 0-4 in en van Barneveld; alle treffers kwamen in de tweede helft tot stand. De ploeg van trainer-coach Remco Gelmers eindigt het seizoen op de negende plaats met tien punten voorsprong op de nummer tien, waarmee de doelstelling voor het seizoen (wij zullen handhaven) zowel in planning als in punten ruimschoots werd gehaald. Voor de opvolger van Gelmers, Tino Stoop, een mooie basis om op voort te borduren.