Dinsdag 19 februari 2019
Twentesport

Hockeyers van Almelo schrijven nog (net) geen historie

Geplaatst op 1 juli 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Na de tweede ging vanmiddag ook de derde wedstrijd voor de elitemannen van de hockeyclub Almelo tegen Rosmalen verloren. Dit betekent dat het team een historische promotie naar de eerste klasse misloopt.

Net als gisteren in Rosmalen werd vandaag op eigen veld met 3-1 verloren. De eerste wedstrijd, waarmee de serie best of three vorige week begon, wonnen de Almeloërs na 2-2 op basis van shoot-outs. De ploeg van trainer-coach Alexander Enzerink streed behalve tegen de oponent óók tegen zichzelf én de zenuwen.

Bovendien gingen de blauw-zwarten gaandeweg de tweede helft mee in de fysieke strijd, met onhandig veel onnodige groene en gele kaarten, en een dom veroorzaakte strafcorner die vlak voor tijd het definitieve vonnis velde. Daarvoor had zich een nerveuze wedstrijd afgespeeld, die voor de neutrale toeschouwer vooral na rust niet echt serieus het aanzien waard was. De bal ging heen en weer als in een op hol geslagen flipperkast, die af en toe van de spanning op tilt sloeg. Almelo kwam nog wel op 1-0 door een doelpunt van Koen Talsma, maar Rosmalen liet zich niet gek maken en counterde zich soepel naar de 3-1 winst en daarmee naar lijfsbehoud in de eerste klasse.

Trots
Enzerink was na afloop reëel in zijn commentaar: ‘Natuurlijk ben ik hier niet blij mee, maar bij mij en de jongens overheerst toch een gevoel van trots over de ontwikkeling die we dit seizoen hebben beleefd. We hebben promotie niet gehaald, maar wel promotie voor onszelf en de club gemaakt. Dat hadden we niet willen missen en nemen we mee naar volgend seizoen, waarin we met vrijwel dezelfde groep van start gaan. Eén speler gaat weg, maar er komen vier nieuwe mannen bij, dus in de basis zullen we alleen maar sterker worden.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief