Donderdag 28 maart 2024

Hockeyteams van Almelo winnen van topteams

Geplaatst op 18 november 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De opvallendste resultaten in de tiende competitieronde van het Twentse hockey in de eerste en tweede klasse werden geleverd door de teams van Almelo. De dames wonnen met 3-0 bij Malburgen in Arnhem, de heren waren thuis met 2-1 te sterk voor Eelde. Ook voor EHV was het een goede dag, met dubbele winst op Apeliotes voor de dames (4-0) en op Leusden voor de mannen (3-0). Bully deed het wat minder, met de tweede nederlaag voor de dames (3-2 bij Phoenix) en een mager gelijkspel voor de mannen bij Shinty (2-2).

Trainer-coach Tino Stoop van de Almelose vrouwen had een verdiende overwinning gezien: ‘Na twee onterechte nederlagen hebben we bij Malburgen vanaf de eerste minuut het spelbeeld bepaald, ondanks het feit dat we voortdurend tegen twaalf tot dertien tegenstanders speelden, onder wie één van dik in de zeventig. Malburgen kreeg een groot aantal dubieuze strafcorners, maar wist er geen te benutten. De ruststand was 0-1 door een strafcorner van Fleur Gwinner. In de tweede helft gingen we verder met waar we gebleven waren: met goed spel veel kansen creëren. Via Ilse Heijt en Marieke Kootstra gingen de drie punten mee naar Almelo. Aanstaande vrijdag spelen we voor de SilverCup thuis tegen Apeldoorn en volgende week zondag de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Bemmel.’

Zijn collega Alexander Enzerink van de Almelose mannen zag in de winst op Eelde een waarschuwing voor de ploegen in het linker rijtje: ‘We hebben laten zien dat we een serieuze bedreiging kunnen vormen voor de top in de competitie. Helaas hebben we de eerste helft van dit seizoen punten te veel laten liggen tegen de teams onderin de ranglijst. Dit resultaat laat zien dat we op de goede weg zijn en na de winterstop een stapje extra moeten zetten om de punten te pakken die we nu hebben laten liggen.’

Dubbele winst voor EHV
De vrouwen van EHV wonnen met 4-0 van het Nijmeegse Apeliotes, dankzij doelpunten van Eline Aellerick, Dharma Meyer, Sanne Steenhuisen en Roos Ezendam. Door deze vierde zege op rij sloop de jonge ploeg de top drie binnen. De mannen van EHV hadden weinig moeite met Leusden: 3-0 winst na een degelijke partij zakelijk hockey. Pim Bonder, Floris Kroezen en Wouter Nederhand waren succesvol voor de Enschedeërs, die volgende week bij winst op USHC in Utrecht de vierde plek kunnen behalen, met uitzicht op de play off-plaats.

Eén puntje voor Bully
Het vrouwenteam van Bully bewees zichzelf een slechte dienst door voor de tweede keer in successie drie punten te verspelen, na vorige week thuis tegen Ede nu bij Phoednix in Zeist, en opnieuw met het kleinst mogelijke verschil (3-2). De mannen van speelden iets verderop bij Shinty in Driebergen, de nummer laatst van de ranglijst, met drie punten minder op de teller. Trainer-coach Vincent Steggink kon wel leven met het 2-2 gelijkspel: ‘Dat was op voorhand niet echt wat we wilden, maar vanwege een paar kleine blessures, een schorsing en hun goede keeper was deze score het hoogst haalbare. We kunnen hier wel mee verder. Het spelbeeld van de eerste twee kwarten was in ons voordeel. We speelden gecontroleerd en creëerden kansen, maar waren niet voldoende scherp en creatief voor het doel. Shinty kon, na een lange blessureperiode, weer beschikken over de eerste keeper en die deed het fantastisch. Zeker in de laatste twee kwarten was hij ons struikelblok, hij pakte een handvol goede inzetten en hield zijn doel lange tijd schoon.’ Nadat Merijn Busscher met een hard schot vanaf de cirkelrand de 1-1 ruststand had verzorgd, stopte Bully-keeper Steven Bartelink een strafschop. Uit een rebound scoorde Shinty de 2-1, maar Bram Beckmann maakte tien minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker.