Vrijdag 19 april 2024

Hockeyvrouwen van EHV verliezen topper in Goningen

Geplaatst op 15 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/ALMELO/OLDENZAAL -De hockeyvrouwen van EHV hebben de topper in de eerste klasse in Groningen tegen GCHC met 3-1 verloren. De mannen van de Enschedese club speelden tegen dezelfde tegenstander gelijk.

De vrouwen van EHV zakken door de nederlaag van de eerste naar de derde plaats. Aanvoerster Lotti Arts: ‘We gingen met een 1-0 achterstand de rust in en maakten een paar tactische afspraken. En we wilden plezier maken op het veld en dat ook uitstralen, maar dat zat er niet in. Na de 2-0 werd het tijd voor actie. Een mooie tip-in door de benen van de keeper, gescoord door Calice Buma. Nog even vol gas geven resulteerde helaas in een doelpunt aan de andere kant, 3-1, einde verhaal. Op zich geen onterechte uitslag, maar we hadden erg veel last van de scheidsrechters.’

GCHC-speelster Floor Schuppers, ex-EHV, was het daar volledig met haar eens: ‘Het is tussen ons en EHV altijd een leuke, sportieve wedstrijd en dat was het vandaag weer. Wat is het dan jammer dat de twee scheidsrechters zo’n negatief stempel op de wedstrijd drukken, dat was nergens voor nodig.’

De mannen van EHV gingen na de wedstrijd tegen de ploeg van hun vorige keeper Tjebbe Roelofs met een punt terug naar Enschede (2-2). Stijn Adolfsen opende de score uit een lange pass van achteruit, waarna de thuisploeg een strafcorner met een tip-in verzilverde. Robert Overvoorde bepaalde de ruststand met een sleeppush op 1-2, maar GCHC startte de tweede helft met een overdonderend offensief, waarin de gelijkmaker viel die tevens de eindscore was.

Trainer-coach Jack Justus was een tevreden man: ‘Deze wedstrijd had alles wat hockey zo leuk maakt. Twee ploegen die volledig gelijk op gaan, respect voor elkaar hebben en, zeker ook van onze kant, honderd procent leveren. Vooral over dat laatste ben ik zeer te spreken, want het begint allemaal met de bereidheid om je het snot voor de ogen te werken en niet alleen daarin maken we elke week stappen, maar ook technisch en tactisch.’

Almelo

De mannen van Almelo kwamen met een 0-5 overwinning uit Zeewolde terug, wat volgens trainer-coach Alexander Enzerink eigenlijk ook wel logisch was: ‘Ze stonden met nul punten onderaan, met slechts drie doelpunten voor en er minimaal vier per wedstrijd tegen. Dus voor ons was het doel dat te overtreffen en met goed en fatsoenlijk hockey de nul te houden.’ Volgens hem mag Zeewolde blij 0-5 bleef

De vrouwen van Almelo verloren thuis met 1-3 van Soest, dat volgens trainer-coach Tino Stoop aan een handvol kansen voldoende had voor de overwinning. ‘Niettemin kunnen we terugkijken op een goede wedstrijd, waarbij we ons alleen kunnen verwijten dat we te veel kansen hebben laten liggen.’
Merle Bente scoorde opnieuw, haar zevende in drie wedstrijden.

Bully
De mannen van Bully uit Oldenzaal speelden met 4-4 gelijk bij Deventer en gaven daarmee volgens hun trainer-coach Vincent Steggink ‘weer twee punten weg’. De ploeg begon goed en speelde in het eerste kwartier collectief sterk. Na de 0-2 verminderde de concentratie en kon Deventer vlak voor rust terugkomen op 2-2. De tweede helft gaf een rommelig beeld, het werd vechthockey met als resultaat een over en weer score, 4-4, volgens Steggink ‘een slechte beurt van Bully’.

De vrouwen van Bully leverden een prima prestatie door uit bij Ede met 2-2 gelijk te spelen en daarmee het eerste punt te incasseren.