Donderdag 28 maart 2024

Hovaardij en gemakzucht breken vrouwen Borhave op

Geplaatst op 10 december 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

BORNE – Het vrouwenteam van de handbalclub Borhave heeft zich vanmiddag door thuis met 22-23 van de nummer laatst te verliezen danig in de kaart laten kijken. De ploeg van trainer Rik Philips betaalde een hoge prijs voor de hoogmoed.

De bezoekers stonden voor aanvang met nul punten stevig op de laatste plek van de eredivisie, terwijl Borhave een trotse middenmoter is. Dat leek ook het beeld van de wedstrijd te worden, want de Bornse vrouwen namen direct na het eerste fluitsignaal de leiding en liepen meteen fors uit, maar door onnauwkeurigheid en gemakzucht kwam VZV toch weer in de wedstrijd.

Borhave ging opgelegde kansen missen en VZV maakte van de geboden ruimtes volop gebruik, van 9-1 na het felle begin werd het 14-12 bij rust. Het publiek in de sporthal ’t Wooldrik geloofde wel dat goed zou komen, maar het liep volstrekt anders, want na de rust veranderde er weinig en vanaf 15-15 kwamen de gasten voor de eerste keer op voorsprong.

VZV ging steeds meer in een stunt geloven, Borhave kreeg steeds meer de bibbers, kwam nog wel tot een veilig lijkende 22-20, maar het ongelooflijke gebeurde, wan daarna scoorde VZV nog drie kee, waar Borhven niets tegenover kon stellen.

De vrouwen van Borhave moeten de les trekken dat ze geen topper zijn, gewoon hard moeten knokken en zich ook tegen speltechnisch minder teams geen sterallures kunnen veroorloven.