Winst beide EHV-teams; (na)kaarten bij mannen Bully

Geplaatst op 10 september 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Van alle Twentse hockeyteams die afgelopen zondag hun seizoen in de eerste en de tweede klasse begonnen, wisten alleen de vrouwen en mannen van EHV punten te pakken, de rest verloor. De vrouwen van EHV namen één punt mee uit Amersfoort (4-4 gelijkspel), de mannen keerden met een 4-3 overwinning uit Leusden naar huis en daar was interim-coach Jack Justus dik tevreden mee: ‘De jongens hebben hard gewerkt en dat is een basis voor succes, altijd en overal.

Justus loofde zijn zeer jonge groep. ‘Het niveau moet veel hoger, maar ik heb wel genoten van de vechtlust en de effectiviteit.’ De zestienjarige keeper Duncan van de Wereld moest bij zijn debuut weliswaar drie tegengoals incasseren, maar alle drie uit een strafcorner: twee rechtstreeks en een rebound. Joris Maathuis, Floris Kroezen, Wouter Nederland en Milton Roseval scoorden voor de Enschedeërs.

Kaartenfestival
In de eerste klasse gingen de vrouwen van Bully thuis tegen GHBS hard onderuit (6-3 verlies), terwijl de mannen in Oldenzaal tegen De Mezen uit Harderwijk in een kaartenfestival een voorsprong van 3-1 verspeelden en uiteindelijk met 4-3 verloren. Ralf Pepers en Niek Slebos scoorden 1-0 en 2-0. Vlak voor rustviel de 2-1, maar toen Bram Beckmann meteen in de tweede helft de 3-1 scoorde leek het gedaan. Na tien minuten kantelde de wedstrijd met een eerste groene kaart voor de Oldenzalers. Daarna kregen nog vier van spelers van Bully geel, waarvan de laatste voor aanvoerder Jasper Roozendaal. De trainer Vincent Steggink: ‘Hij ging op een rustige en correcte manier verhaal halen bij de arbitrage na de derde gele kaart. En dat mag blijkbaar niet meer.’

Naar de derby
Om een lang verhaal kort te maken: De Mezen grepen dit buitenkansje met beide handen aan en gingen met de 4-3 winst naar huis. De Oldenzalers kunnen zich gaan opmaken voor de derby van aanstaande zondag tegen Almelo, dat bij Barneveld met een verrassend ruime nederlaag (4-1) eveneens een koude start van het seizoen maakte. Hockeyend vond trainer-coach Alexander Enzerink zijn ploeg volgens hem wel degelijk beter en dat lieten we ook zien op het veld. ’Nu moeten we onszelf gaan belonen en daarom kijken we uit naar de wedstrijd tegen Bully.’

Slordig verdedigen
De vrouwen van Almelo verloren met 3-2 van Boxmeer, dat vorig seizoen nog een klasse hoger speelde. Volgens trainer-coach Tino Stoop was daar op het veld weinig van te merken: ‘De wedstrijd ging helemaal gelijk op en na een paar kansen over en weer kwamen we op voorsprong door een strafbal, benut door Fleur van Munster. Daarna lieten we door slordig verdedigen Boxmeer terugkomen tot 2-1, speelden we onszelf vervolgens weer terug in de wedstrijd, maar door een arbitrale dwaling werd het vlak voor rust 3-1. De tweede helft waren we de dominante partij, maar dat leverde slechts één goal op, gescoord door Sascha Catsburg, waardoor de geflatteerde overwinning naar Boxmeer ging.’