Geplaatst op 26 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL/HAAKSBERGEN – In de derde divisie van het zondagvoetbal verloor HSC’21 in Brabant bij Oss’20. En in de hoofdklasse strandde Quick’20 bij Alcides in Meppel op een remise.

HSC’21 ging in extremis onderuit, Quick’20 redde in de eindfase juist een punt.

Oss’20-HSC’21 3-2 (1-0)
De avondwedstrijd kwam op gang nadat de veldverlichting in gebruik was genomen en bleek voor de thuisclub het voorgerecht voor de KNVB-bekerwedstrijd van komende week tegen plaatsgenoot TOP Oss. De gastheren speelden alsof die prestigeslag al was begonnen en verrasten met een offensief, dat na een bal op de lat na een kwartier eerst tot de openingsgoal uit een vrije trap van Jos Peltzer leidde, en daarna nog een pegel van Bob Zonneberg van grote afstand op de lat. In de tweede helft gaf de ploeg uit Haaksbergen meer tegengas. Dat bleef niet zonder gevolgen, want leverde na een kwartier de gelijkmaker van Cenk Uguz op en kort daarna zelfs de voorsprong dankzij een treffer van Diego van der Weide. Oss’20 kwam op gelijke hoogte toen Rob van Sonsbeek tien minuten voor tijd binnenkopte. Dat was terecht, maar in blessuretijd zorgde die Van Sonsbeek er ook nog voor dat HSC’21 zonder punten terug moest naar Haaksbergen.

Alcides-Quick’20 2-2 (0-1)
Op veerkracht en inzet wist Quick’20 twee keer een achterstand recht te breien en zo vanuit Meppel een punt mee te nemen naar Oldenzaal. Daarmee kon de ploeg tevreden zijn, temeer daar de beste kansen voor Alcides waren, al deed Quick’20 in de slotfase ook nog een gooi naar drie punten, wat geen recht zou hebben gedaan aan de wedstrijd. Alcides kwam twee keer op voorsprong. Eerst scoorde Ryan Luyckx na een half uurtje de 1-0, maar zo ongeveer in het rustfluitje zette Jip Kemna met een bekeken vrije trap de klokken weer gelijk. Meteen na de hervatting stond Alcides opnieuw voor dankzij een combinatiegoal van Frank Fokke. Voor de 2-2 zorgde Frank Eulderink. Daarna waren de Oldenzalers dominant, kregen ze ook nog kansen, maar de grootste (onbenutte) mogelijkheid was toch voor Dani Lohman van de Mepppelers, zodat uiteindelijk beide teams prima konden leven met de puntendeling.