Woensdag 26 juni 2019
Twentesport

Jolly Jumpers naar de halve finale van 3×3-basketbal

Geplaatst op 25 december 2018 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN – Een team van vier speelsters van het keurkorps van de Tubbergse basketbalclub Jolly Jumpers heeft de halve finale gehaald van de nationale 3×3-competitie. De club werd vertegenwoordigd door Laura Steggink, Noelle Droste, Meike Koelman en Iris Zwart, die op eredivisieniveau in het eerste team van Jolly Jumpers spelen dat eredivisie uitkomt.

De Nederlandse Basketball Bond (NBB) heeft deze competitie gelanceerd, onder de naam Women’s 3×3 League Netherlands die in Breda van start ging. Anders dan bij het reguliere 5×5 basketbal, wordt bij 3×3 basketbal door twee teams van drie spelers tegen elkaar gespeeld op een half veld. Deze variant maakt wereldwijd een snelle ontwikkeling door en toegevoegd aan het Olympisch programma bij de Spelen van Tokyo in 2020.

In de Women’s 3×3 League Netherlands, die in toernooivorm wordt gespeeld, is plek voor maximaal twaalf teams van clubs uit de eredivisie, aangevuld met clubs uit de promotiedivisie, op basis van de prestaties in de competitie tot nu toe.

De tweede ronde heeft 24 februari plaats in Rotterdam en de derde 18 mei, wederom in Breda.

Bij de foto: van links naar rechts Laura Steggink, Iris Zwart, Noelle Droste en Meike Koelman

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief