Donderdag 18 april 2024

Jolly Jumpers winnen in Rotterdam de eerste bekerpot

Geplaatst op 15 januari 2019 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN – De vrouwen van basketbaleredivisionist Jolly Jumpers won vanavond in Rotterdam de eerste bekerwedstrijd van het lager spelende Baros.

De start van de wedstrijd ging moeizaam en gelijk op. De ploeg uit Tubbergen had de lange heen reis kennelijk in de benen. Veel turnovers van de roodhemden leidden zelfs tot een 15-14 achterstand. Het tweede kwart ging Jolly Jumpers met meer druk op de bal verdedigen en dit leverde een paar mooie én broodnodige scores op. Het team wist dit door te zetten tot de rust, met als stand 24-29.

In de pauze kwam het Tubbergse team tot de conclusie dat wanneer ze de verdediging in de tweede helft zo door konden zetten, dat de aanval dan vanzelf zou gaan lopen. Met die instelling werd de tweede helft begonnen, maar waar de verdediging goed ging, bleef de aanval rommelig en kwamen de Jumpers moeilijk tot scoren. Bij 33-40 begon het laatste kwart en ook toen wisten de Tubbergse basketballers hun draai niet te vinden en werd het nog onnodig spannend. Uiteindelijk werd wel met met 51-55 gewonnen.

Harrie Steggink, lid Technische Commissie: ‘Eigenlijk kun je zo’n wedstrijd nooit goed doen. Bij winst is het normaal en nooit dik genoeg. En bij verlies, dan weet je het wel, dan deugt er niks van.’

De punten gingen vanavond in elk geval mee naar Tubbergen. De volgende bekerwedstrijd zullen de Jolly Jumpers uitkomen tegen eredivisionist Binnenland.