Dinsdag 19 februari 2019
Twentesport

Jong talent Jos Verlooy ook naar winst op CSI Ommen

Geplaatst op 3 augustus 2018 door   ·   Geen reacties

OMMEN – De jonge springruiter Jos Verlooy, het 22-jarige talent en recent winnaar van de het 1.60 meter-parcours bij de Grote Prijs in Rotterdam, heeft zijn debuut op CSI Ommen deze week meteen omgezet in een overwinning.

Op 1.30-niveau kwam hij als winnaar uit de spreekwoordelijke bus, met de achtjarige Karibou Horta die volgens de ruiter ‘een heel competitief paard is dat alleen nog wat meer ervaring moet opdoen’.

Over de komst naar CSI Ommen zegt Verlooy (foto): ‘Op de topconcoursen waar ik tegenwoordig mag rijden, mag je meestal maar twee, hooguit drie paarden meenemen. CSI Ommen is ook één van de grootste wedstrijden, maar hier kunnen we ook de jongere paarden rijden. Dat is fijn, want ze leren hier meer dan op een landelijk concours.’ Hij heeft zes paarden bij zich. ‘Ja, we moeten toch bezig blijven.’

Negende editie
De negende editie van CSI Ommen op De Driehoekhoeve in Ommen (Stegeren) duurt nog tot en met zondag en heeft ook dit jaar de vier sterren-status. Naast de nationale rubrieken staat een groot aantal internationale springrubrieken op het programma. Topruiters uit binnen- en buitenland verschijnen aan de start in rubrieken tot een hoogte van 1.55 meter. Het is voor de ruiters een wedstrijd waar ze belangrijke punten kunnen behalen voor de wereldranglijst voor springruiters.

FOTO: Fototrailer

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief