Dinsdag 12 november 2019
Twentesport

Kirsten Wild aast bij EK op medailles én punten Tokyo

Geplaatst op 15 oktober 2019 door   ·   Geen reacties


ALMELO – Vanaf woensdag is Apeldoorn tijdens het EK the place to be voor de Europese baanelite en daar horen Kirsten Wild en Jeffrey Hoogland toch zeker toe rekenen. In een tweeluik komen ze beide aan het woord. Eerst de blik op Wild. De geboren Almelose zal tijdens het Europees Kampioenschap bijna iedere dag aan het vertrek staan van een onderdeel.

Bij dit kampioenschap gaat het overigens voor Wild niet alleen om de medailles, want – zeker zo belangrijk – er zijn in Apeldoorn veel punten te verdienen om een startplek veilig te stellen voor de Olympische Spelen die volgend jaar in Tokyo plaatsvinden. En dus zal Wild zo nu en dan ook ‘op veilig’ willen spelen. Ze blikte vooruit op de site van het Europees Kampioenschap.

Wild won in haar loopbaan al zes Europese titels en ze zou er graag een paar aan toe voegen. Ze start woensdagavond op de Scratch, vrijdag rijdt ze het Omnium, zaterdagavond de Puntenkoers en zondag de Koppelkoers.

‘Als je een wereldbeker verprutst, dan komt er een nieuwe kans, maar de punten van dit EK worden maar één keer vergeven. Dus heb ik me voorgenomen soms voor zekerheid te kiezen. Niet alles of niets spelen om of eerste of tiende te worden, maar dan misschien een keer eerder tekenen voor een vierde plek. Dat is in ieder geval bij voorbaat de insteek. In het toernooi zelf is het soms anders. Als je een rugnummer opspeldt, wil je winnen, maar ik zal me een beetje proberen te beheersen met het oog op Tokyo.’

Morgen: de blik op Jeffrey Hoogland

FOTO: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief