Merle Bente scoort hattrick voor hockeyvrouwen Almelo

Geplaatst op 1 oktober 2018 door   ·   1 Reactie

ALMELO – Het eerste vrouwenteam van hockeyclub Almelo heeft zondag een belangrijke slag geslagen door de directe concurrent voor de derde plaats, Malburgen uit Arnhem, met 3-0 te verslaan en daarmee op drie punten achterstand te zetten. Merle Bente (zie foto) was voor de thuisploeg erg belangrijk door de complete productie voor haar rekening te nemen.

Niet alleen over de zege was trainer-coach Tino Stoop zeer te spreken: ‘Het was een dik verdiende overwinning, waarbij we vanaf het begin de wedstrijd bepaald hebben. Dat resulteerde in een 2-0 voorsprong bij rust, waarna Malburgen via een alles-of-niets-strategie een doelpunt probeerde te forceren, wat we door goed te verdedigen wisten te voorkomen. Tien minuten voor tijd scoorde Merle haar derde doelpunt en kwam de overwinning van Almelo niet meer in gevaar.’

Voor de wedstrijd Eelde-Almelo bij de mannen hing er spanning in de lucht en die kwam er volgens trainer-coach Alexander Enzerink ook wel uit: ‘Het ging eigenlijk volledig gelijk op. Eelde is een taaie ploeg die weinig fouten maakt. Verder hebben ze een erg goede keeper op goal staan die zeker negen corners wist te stoppen. Helaas viel het kwartje met een 3-2 nederlaag voor ons de verkeerde kant op, maar we worden iedere week iets beter en dat moet alleen nog omgezet worden in punten.’

EHV

In de eerste klasse had de vrouwenploeg van EHV op eigen veld weinig moeite met Deventer, maar aanvoerster Lotti Arts had er gemengde gevoelens over: ‘We begonnen al wat slap aan de voorbereiding en dat lieten we ook zien in de eerste helft. Er zat veel te weinig energie in ons spel en we gingen te makkelijk mee in het lage tempo van Deventer. Hoewel we met een 2-1 voorsprong door doelpunten van Esmee van Holland en Roos Craghs de rust in gingen, en we eigenlijk ook geen moment het gevoel hadden gehad dat we de wedstrijd zouden verliezen, spraken we wel af dat we in de tweede helft meer moesten leveren. Er stond dan ook een heel andere ploeg op het veld, veel creatiever, en we hockeyden weer met plezier. Uiteindelijk werd het 4-1 door doelpunten van Sanne Steenhuis, tegen haar oude club, en Juliet Buma. Zo gingen we toch met een goed gevoel het veld af.’

De mannen van EHV prezen zich gelukkig met de puntendeling (2-2) tegen De Kromhouters uit Tiel. Er gebeurde van alles, ook buiten de lijnen. De coach van de tegenstander liep voortdurend om gele kaarten te blèren en op een gegeven moment ging een flink uit de kluiten gewassen wisselspeler fysiek dreigend de assistent van EHV tegemoet. Luuk Timmerman kreeg twee keer geel, waarvan er één ronduit belachelijk was, wat door de beoordelaar van de bond na afloop ook met zoveel woorden werd gezegd aan de betrokken referee, die zich daarop meteen uit de voeten maakte. Tussendoor werd er ook nog heel behoorlijk gehockeyd, waarbij EHV vlak voor tijd de verdiende gelijkmaker binnen sloeg.

Bully
De mannen van Bully speelden in Vleuten een goede wedstrijd tegen het Fletiomare van Koen Beelen (ex-EHV). Trainer-coach Vincent Steggink noteerde met tevredenheid weer een puntendeling, hoewel zijn team opnieuw met een minimale bezetting van slechts dertien spelers moest afreizen. ‘Des te blijer ben ik met deze prima prestatie, die wel past in het beeld dat er steeds meer rust en stabiliteit in het team komt. Waar in het verleden de emoties vaak de boventoon voerden, lijkt het team te wennen aan de nieuwe posities, taken en speelwijze. Fletiomare kwam goed weg met de puntendeling en het vertrouwen van Bully is gegroeid. Het wordt de komende weken tijd voor een serie driepunters.’

Bully speelt dinsdagavond in Enschede tegen Drienerlo in het kader van de opening van het nieuwe waterveld van de Universiteit Twente.