Vrijdag 29 maart 2024

Missie geslaagd voor hockeyvrouwen van EHV en Bully

Geplaatst op 15 mei 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/OLDENZAAL – De laatste competitieronde in de eerste klasse hockey heeft de vrouwen van EHV en Bully het gewenste resultaat opgeleverd. EHV plaatste zich voor de play-offs en Bully wist degradatie voorkomen.

EHV won in Arnhem met 1-2 van Upward, waar Roos Craghs halverwege de tweede helft uit een strafcorner de winnende goal binnenramde. Dankzij deze benauwde zege gaan de Enschedeërs door naar de play-offs voor promotie richting overgangsklasse. Tegenstander is Alphen uit de sterke eerste klasse West. EHV speelt zondag 27 mei eerst uit en krijgt zaterdag 2 juni de return thuisbezorgd. Een eventueel beslissende derde wedstrijd zal ook in Enschede gespeeld worden, en wel op zondag 3 juni.

Onderin de eerste klasse stelde Bully het klassebehoud veilig. Het verloor zelf weliswaar in Oldenzaal met 4-2 van Zwolle, Amersfoort daarentegen won met 5-2 afgetekend van Apeldoorn, dat daardoor degradeerde. Trainer-coach Lutz Könnings had van zijn ploeg een zeer goede wedstrijd gezien, met te veel gemiste kansen, maar per saldo dus toch het goede gevoel van het nog net gered te hebben.

Almelo
In de tweede klasse wonnen de vrouwen van Almelo met 4-0 bij Ares in Apeldoorn, wat volgens hun trainer-coach Remko Gelmers vooral te danken aan zeventig minuten focus: ‘De afgelopen wedstrijden kwamen we steeds te laat op gang, waardoor het pas in de tweede helft echt een wedstrijd werd. Nu waren we vanaf het begin scherp, en met succes. Binnen een minuut kregen we een strafbal, die weliswaar werd gemist, maar wel de push gaf om furieus druk te blijven geven. Dat resulteerde in een keurige en dik verdiende 0-4.’ Onderin ging Twente er bij runner up Leusden kansloos af met 7-0.

De mannenploegvan Almelo verloor met 3-2 (ruststand 3-0) bij De Mezen in Harderwijk en dat was volgens trainer-coach Alexander Enzerink het resultaat van een collectieve offday. ‘Belangrijk is dat we hier iets van leren en snappen dat het beter moet als we vierde willen worden. Er komen nog vier loodzware wedstrijden aan.’

Bully verloor bij Leusden met 4-2. Op zich geen onverwachte nederlaag, maar de Oldenzalers zullen nu wel een paar konijnen uit de hoge hoed moeten toveren om niet het haasje te worden van een middelmatig seizoen.

De mannen van EHV verloren hun laatste competitiewedstrijd in Arnhem met 7-2 van Upward. Het verschil zat ‘m voor rust vooral in het benutten van de strafcorners: Upward kreeg er twee en scoorde ze allebei, EHV wist er geen te benutten en dat was met name zuur voor afzwaaiend topschutter Tim Horstink, die vijftien jaar geleden voor Upward debuteerde in de eerste klasse en nu in zijn allerlaatste wedstrijd niet tot scoren kwam. De thuisploeg kwam vrijwel in het laatste fluitsignaal van de eerste helft op 3-0 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. EHV deed na rust nog wel wat terug via doelpunten van Mart Wijma en Wouter Nederhand. PW verloor op eigen veld met 0-4 van Deventer en blijft daardoor laatste in de tweede klasse.