Nagelbijten voor de hockeyvrouwen van EHV en Bully | TwenteSport.com
Donderdag 16 augustus 2018
Twentesport

Nagelbijten voor de hockeyvrouwen van EHV en Bully

Geplaatst op 11 mei 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/OLDENZAAL – De laatste competitieronde in de eerste klasse hockey wordt voor de vrouwen van EHV en Bully een spannende aangelegenheid. Wat het resultaat van hun wedstrijd ook wordt, ze zijn hoe dan ook afhankelijk van wat de concurrentie doet.

EHV moet in Arnhem winnen van Upward om de vierde plek en deelname aan de play-offs in de wacht te slepen, maar is daarna veroordeeld tot afwachten wat Ede er in Beuningen van heeft gemaakt. Bully krijgt het onderin sowieso zwaar tegen Zwolle, maar heeft nog een kans om de play-outs te ontwijken als Amersfoort van Apeldoorn wint. Het wordt dus gezamenlijk nagelbijten, maar één ding is zeker: er zal in Enschede noch Oldenzaal gejuicht dan wel gezongen worden als een van beide partijen het niet haalt.

Almelo op scherp

In de tweede klasse gaan de dames van Almelo naar Ares in Apeldoorn en daarvoor staan ze volgens hun trainer-coach Remko Gelmers op scherp: ‘We zullen de resterende wedstrijden aan de bak moeten om handhaving veilig te stellen. Ares staat weliswaar hoger, maar we willen vanaf het begin zeventig minuten lang scherp zijn. De afgelopen wedstrijden kwamen we te laat, vaak pas in de tweede helft, op gang. Dat zal beter moeten als we zondag resultaat willen halen.’ Onderin moet Twente uit Hengelo naar Leusden. Een stunt als tegen Quick Stick zou geniaal zijn, maar Albert Einstein had ook wel eens een mindere dag.

Uitzwaaier

Upward uit wordt voor Tim Horstink van de EHV-mannen een bijzondere afspraak: vijftien jaar geleden maakte hij vanuit Dieren in Arnhem zijn debuut in de eerste klasse, vorige week speelde hij na twaalf seizoenen in Enschede zijn laatste thuiswedstrijd en zondag raakt voor hem de cirkel rond. Trainer-coach Gerard Alblas gunt hem een mooi afscheid, maar weet ook dat het zwaar zal worden: ‘Het is voor ons de laatste wedstrijd van het seizoen tegen een mooie tegenstander, die de vaststaande promotie zeker zal willen vieren met een goede uitslag. We kunnen zonder druk spelen, maar zullen keihard moeten knokken als we de zevende plaats willen halen.’

Verklede underdog

Leusden-Bully is voor de Oldenzaalse trainer-coach Bart Olde Boerrigter de ideale kans om na vier wedstrijden vanuit de favorietenrol te hebben gespeeld even lekker nonchalant in de huid van de underdog te kruipen: ‘Dat geeft rust in de ploeg en dat is precies wat we nodig hebben nu de vierde plaats helaas weer wat uit beeld is geraakt. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd en dan zien we vanzelf wel waar we staan als de prijzen verdeeld worden, de druk ligt niet meer bij ons.’

De mannenploeg van Almelo speelt uit bij De Mezen in Harderwijk en PW ontvangt in Enschede de hockeyers van Deventer.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief