Donderdag 28 maart 2024

Noodzakelijke punten DSVD; fikse tegenslag Borhave

Geplaatst op 14 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

BORNE/DEURNINGEN – De vrouwen van de handbalclub Borhave uit Borne gingen dit weekend thuis verrassend ten onder tegen VZV. De vrouwen van DSVD, debutant op dit niveau, in de eredivisie, boekten thuis de noodzakelijke winst tegen Foreholte.

Na drie verloren wedstrijden moest DSVD dringend resultaat boeken, zowel met het oog op het zelfvertrouwen als vanwege de wetenschap dat anders het gevaar dreigt het hele seizoen achter de feiten aan te moeten ballen. Vooral in de tweede helft kwamen de gasten, na een ruststand van 14-9, angstig dichtbij. Na een bloedstollend spektakelslot werd Foreholte met 25-24 huiswaarts gestuurd.

Borhave wilde vandaag per se van VZV winnen, om bij de middenmoot aan te haken. Dat lukte dus niet, want VZV bleef in ‘t Wooldrink met 23-27 aan de goede kant van de score. De thuisploeg speelde te gehaast en ging slordig met de kansen om vanwege onnauwkeurigheden in het spel. De tweede helft begon met een achterstand van 12-17. Borhave leek zich aanvankelijk in het tweede bedrijf te herstellen en kwam terug tot 18-20, maar daarna trok VZV alsnog de wedstrijd naar zich toe.