Dinsdag 19 februari 2019
Twentesport

Nooren kiest bij CSI Ommen voor centen boven een auto

Geplaatst op 4 augustus 2018 door   ·   Geen reacties

OMMEN – De amazone Lisa Nooren had er vanavond minder moeite mee om met haar ‘vosje’ Hocus Pocus de finale te winnen van CSI Ommen dan een ereronde rond te sturen met de auto die ze daarmee won.

‘Ik heb mijn rijbewijs in België versneld gehaald, in een automaat’, aldus 21-jarige Nooren. De in België wonende Limburgse verkoos dan ook het prijzengeld boven de auto.

Nooren, die al drie auto’s gewonnen heeft, liet in de eerste omloop vier strafpunten noteren en moest als eerste van start in de winninground, waarin de Top Dertien uit de eerste ronde mocht terugkomen. Stephanie Holmén uit Zweden was bijna twee seconden langzamer dan Nooren.

Voor Gert-Jan Bruggink lag de tweede prijs van bijna 5.400 euro voor het grijpen, tot hij een ongelukkige afzet kreeg voor de laatste hindernis en zijn paard Quincy de balken voor zich uit schoot. Toch was Bruggink nog de beste Nederlander op de zesde plaats.

Troostprijs
Michael Greeve trooste zichzelf ‘s middags door de Nijwa Trophy te winnen met Big Star Junior. Deze week besloot Greeve zijn topmerrie Whitney BB terug te trekken uit de sport en vandaag verliet ze de stal om bij de ouders van Greeve de fokkerij in te gaan. De eerste prijs van 6.250 euro was een welkome opsteker.

Sanne Thijssen won de tweede prijs van vijf mille met Expert. Ben Schröder, Pim Mulder, Piet Raijmakers jr. en Wout-Jan van der Schans volgden in het klassement.

CSI Ommen sluit morgen, zondag, af met de belangrijkste proeven, waaronder de Grote Prijs.

FOTO: Fototrailer

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief