Woensdag 24 april 2024

Promotiekans voor mannen MHC Almelo, Bully haakt af

Geplaatst op 13 maart 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De topper van het Twentse hockeyweekend vond zondagmiddag plaats in Almelo, waar de mannen van Bully te gast waren bij MHCA. Het werd een zinderende derby met alles d’rop en d’ran, door de Almeloërs met 2-1 gewonnen.

Het zag de supporters groen en geel van de vele kaarten en de winnende goal voor de thuisploeg (2-1) was van Zuid-Afrikaanse komaf. Trainer-coach Alexander Enzerink en zijn aanvoerder Derck Smink haalden na afloop opgelucht adem: ‘Het kon alle kanten op en het was zeker niet de meest aantrekkelijke wedstrijd aller tijden. Op karakter en wilskracht hebben we een 0-1 achterstand bij de rust om weten te werken naar een 2-1 overwinning. Opvallend was het doelpunt van Jano Cilliers, ons Zuid-Afrikaanse talent. Hij is in de winterstop uit de A1 bij ons gekomen en scoort in z’n eerste wedstrijd meteen een heel belangrijk doelpunt, mooi toch?’

Bart Olde Boerrigter van Bully was uiteraard wat minder enthousiast over het resultaat: ‘We begonnen zeer sterk aan de wedstrijd en hadden bij rust zeker met twee, drie doelpunten voor moeten staan. Nadat we de 1-1 en de 2-1 om de oren hadden gekregen hebben we Almelo nog wel onder druk gezet, maar kwamen we helaas niet verder dan twee afgekeurde goals. Op een slordige fase in de tweede helft na hebben we een goede wedstrijd gespeeld waarbij we helaas niet kregen wat we verdienden.’

Onderin de tweede klasse leed PW een niet geheel onverwachte nederlaag tegen Leusden. Toch was trainer-coach Jeroen van der Kraats mild over zijn mannen: ‘We hebben een zeer goede eerste helft gespeeld waarin we zeker gelijkwaardig waren. Leusden kreeg een strafbal die mooi gered werd door Jelmer Kootstra. Na ongeveer 25 minuten kwamen we op voorsprong uit een corner gescoord door Yannick van der Veen. Vlak voor rust maakte Leusden gelijk uit een counter. Na rust moesten we ons, mede door blessures en groene kaarten, gewonnen geven en kon Leusden uitlopen naar 1-5.’

EHV op groen, Bully in rood

Bij de vrouwen in de eerste klasse waren twee min of meer verwachte resultaten te noteren, al viel de nederlaag van Bully bij Ede wel wat ruim uit: 7-1. Een geluk bij dit ongeluk was dat de concurrenten Apeldoorn en Amersfoort eveneens met grote cijfers verloren, waardoor er in ieder geval qua doelsaldo niet te veel terrein prijs gegeven werd. De dames van EHV stonden bij rust met 3-2 voor tegen GCHC en maakten het in de tweede helft af met een geenszins geflatteerde 5-2 overwinning. Hierdoor blijft het sein in Enschede op groen voor promotie naar de overgangsklasse, hoewel concurrent Naarden met drie punten minder en nog een inhaalwedstrijd te goed hiervoor ook geen verkeerde papieren heeft. Bovendien krijgt EHV de komende twee weken te maken met de top twee Gooische en Zwolle.

De vrouwenploeg van Almelo won in de tweede klasse naar verwachting van Twente en wel met 5-2. Het was de eerste wedstrijd zonder Niek Hendriks, die in de winterstop als trainer-coach werd opgevolgd door Remko Gelmers, tevens voorzitter van de club.