Puntendeling Borhave: de vijftig seconden van Seiger

Geplaatst op 26 februari 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

EMMEN/BORNE – De vrouwenploeg van de handbalclub Borhave heeft de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen E&O in Emmen met 25-25 gelijkgespeeld. Dat gebeurde dankzij een hallucinerend sterk einde, van 25-23 binnen een minuut naar 25-25. Eva Seiger (foto) zorgde voor ontploffende vreugde in het Bornse kamp toen ze twee keer scoorde.

E&O maakte van meet af aan duidelijk voor de winst te gaan en zou daar ook het meeste recht op hebben gehad. Hoewel de ploeg uit Emmen in de reguliere competitie twee keer werd verslagen, had Borhave nu, in de nacompetitie om degradatie te voorkomen, de handen vol aan dit team. De thuisploeg liep eenvoudig weg naar 3-0 waarna Borhave pareerde tot 3-3, maar weer zette E&O de sokken erin, naar 8-3. Bij rust stond het 14-10. Ook in het tweede bedrijf was E&O geruime tijd effectiever en productiever, maar Borhave kreeg steeds meer vat op het spel van de opponent. In de slotfase leek de thuisploeg het pleit alsnog in haar voordeel te beslechten. Tot de laatste vijftig seconden, de vijftig van Seiger. Ze scoorde 25-24, na een time-out, en vier seconden voor het eindsignaal 25-25.

Borhave speelt de komende drie wedstrijden thuis in ‘t Wooldrik, eerst zondag 5 maart tegen Kwiek, daarna zondag 12 maart tegen V&L en vervolgens zondag 26 maart weer tegen E&O. Tussendoor, dinsdag 7 maart, wacht de kwartfinale voor de beker, in Raalte tegen Kwiek.