Donderdag 28 maart 2024

Sensationele uitzeges voor de hockeyteams van Bully

Geplaatst op 11 maart 2019 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De hervatting van de veldhockeycompetitie heeft in Oldenzaal, een week na het carnaval, geleid tot nieuwe polonaises. Zowel de vrouwen als de mannen waren in Groningen respectievelijk Harderwijk de tegenstander de baas en voor beide ploegen was dat een sensationele prestatie.

De vrouwen van Bully wonnen bij nummer twee GHBS met 0-2 dankzij twee goals van Kiek Heerink, die halverwege de eerste en de tweede helft succesvol was. Het was een verdiende winst voor het technische trio Irene van der Lied, Herman Kemna en Rob Timmers, die het trainen en coachen gezamenlijk hebben overgenomen van de door fysiek malheur al enige tijd uitgeschakelde Lutz Könnings.

De mannen van Bully waren met een 5-2 overwinning duidelijk de beteren bij de koplopers van De Mezen, was ook de conclusie van hun trainer-coach Vincent Steggink. ‘Als je in de eerste uitwedstrijd na de winterstop op deze wijze het initiatief durft te nemen bij de nummer één, dan is het zelfvertrouwen groot. Alle spelers hebben een dikke voldoende gehaald in misschien wel de moeilijkste wedstrijd van het seizoen. Binnen twintig minuten stonden we op 0-2, maar daarna speelden we wat ongelukkig waardoor het bij de rust 2-2 was. In de tweede helft liepen we uit naar een eindscore van 2-5.’

Emotionele thuisduels EHV
De teams van EHV hielden voor hun thuiswedstrijden een minuut stilte ter nagedachtenis aan Lotte van der Zee, hun 20-jarige clubgenboot die aan de gevolgen van een hartstilstand was overleden. De emoties liepen hoog op en de gedachten waren er hier en daar niet helemaal bij. De vrwonnen uiteindelijk nog wel met 5-4 van Amersfoort, waarbij de winnende goal vlak voor tijd werd gemaakt door Sanne Steenhuis. De mannen speelden met 2-2 gelijk tegen Leusden, dat op de valreep langszij kwam. Robbert Overvoorde was twee keer succesvol vanaf de strafbalstip.

Veel doelpunten Almelo
Het publiek in Almelo kwam met veertien doelpunten volledig aan zijn trekken. De vrouwen speelden met 3-3 gelijk tegen Boxmeer en dat was volgens hun trainer-coach Tino Stoop geen goede weergave van de wedstrijd: ‘We speelden uitstekend, maar kregen te weinig. Tijdens de eerste helft had Almelo door het vele water op het veld moeite om de bal in de cirkel bij de tegenpartij te krijgen. Zes grote kansen leidden niet tot het gewenste resultaat. Daarentegen wist Boxmeer twee keer te scoren, deels door onoplettendheid van de Almelose verdediging. Vlak na de rust werd er van veld gewisseld, waarvan Boxmeer in eerste instantie het snelst profiteerde en de 0-3 liet aantekenen. Almelo speelde met overtuiging op de helft van Boxmeer dat alleen de bal nog maar blind naar voren kon spelen. Met nog een kwartier te spelen scoorde Fleur Gwinner via een strafbal 1-3, waarna Fleur van Munster de 2-3 scoorde. Vlak voor tijd had Anouk Veenstra de gelijkmaker op haar stick. De keepster van Boxmeer redde op de lijn, maar op de inzet van Merle van Bente had ze geen antwoord.’

De mannen van Almelo hadden het moeilijk tegen een stug en inspiratieloos Barneveld, dat alleen scoorde uit strafcorners die onnodig werden weggegeven. Volgens hun trainer-coach Alexander Enzerink is het veldspel tijdens de winterperiode beter geworden.’ Dat doet me als coach deugd, want laat zien dat we op de goede weg zijn. Nu hopen dat Bully komend weekend ook wil hockeyen, dan gaan we een mooie derby tegemoet.’