Donderdag 20 juni 2019
Twentesport

Topper hockeyvrouwen EHV met thuispartij tegen GHBS

Geplaatst op 5 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De hockeyvrouwen van EHV krijgen zondag een topwedstrijd op eigen veld koploper GHBS als tegenstander. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt op de ranglijst twee punten in Gronings voordeel en bij winst kan de thuisploeg dus het stokje overnemen. Aanvoerster Lotti Arts neemt de tweede helft van de wedstrijd vorige week tegen Deventer als uitgangspunt voor een goed resultaat, al zal het natuurlijk niet eenvoudig worden.

De mannen van EHV spelen thuis tegen het Nijmeegse QZ, dat één punt minder heeft. Paul Bongers staat opnieuw in de goal, na zijn prima debuut van vorige week tegen De Kromhouters. Het 15-jarige talent Duncan van de Wereld wordt voorlopig even ontzien van competitieverplichtingen, maar blijft wel bij de selectie betrokken. Hij kan aan de bak in diverse oefenwedstrijden, die voor de winterstop op het programma staan tegen Bully, Deventer, Hattem en De Mezen. Verder kan hij bij het zaalhockey meedoen met het eerste team van Almelo, dat subtop gaat spelen.

Almelo
Voor MHC Almelo zijn er zondag twee totaal verschillende wedstrijden: de vrouwen moeten naar Barneveld, dat zeven punten minder heeft, terwijl de Almelose mannen uit bij Fletiomare een stevige tegenstander krijgen. Trainer Tino Stoop over de kansen voor zijn vrouwen: ‘Onderschatting zal onze grootste tegenstander zijn. Als we die kunnen uitschakelen, hoeft het geen lastige uitwedstrijd te worden en kunnen we de resultaten van de afgelopen weken een goed vervolg geven.’ Zijn collega Alexander Enzerink van de mannenploeg voorziet een spannende wedstrijd, met mogelijkheden: ‘We hopen natuurlijk te kunnen stunten, maar na afgelopen weekend weten we ook dat dit soort wedstrijden worden beslist op de details.’

Bully
In Oldenzaal hetzelfde beeld als in Almelo: de mannen mogen zich verheugen op het bezoek van de zwakste broeders in de competitie, de ploeg van Zeewolde, die nog geen punt bij elkaar hebben gesprokkeld, terwijl de vrowen het tegen Beuningen zwaar zullen krijgen om het eerste punt te behalen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief