Jolly Jumpers verliezen laatste pot eerste seizoenshelft

Geplaatst op 16 december 2018 door   ·   Geen reacties

LANDSMEER/TUBBERGEN – Opnieuw liepen de vrouwen van de Tubbergse basketbalvereniging Jolly Jumpers in de eredivisie tegen een nederlaag aan. De promovendus verloor in Landsmeer met 64-47 van Loon Lions, werd zeker niet weggespeeld, maar trok wel weer aan het kortste eind.

Er werd van met af aan snel gespeeld door beide teams, het tempo lag hoog en hierdoor moest het team uit Tubbergen snel schakelen, wat goed lukte, want na het eerste kwart stond het 11-14. Het tweede kwart werd dit goed doorgezet. De afspraken waren duidelijk en werden goed uitgevoerd, maar tegen het eind van het tweede kwart speelden de Jumpers wat rommeliger te spelen, waardoor bij rust de gastvrouwen met 27-24 aan de leiding gingen.

Het derde kwart speelde de ploeg uit Tubbergen slordig, met onnodig balverlies, rommelig verdedigen en nauwelijks teamspirit, waarvan de Loon Lions dankbaar profiteerden. Het laatste kwart was het alles of niets. Ondanks prima aanvalsspel vanuit een gesloten verdediging, maar het was te laat en te weinig.

De tweede seizoenshelft begint 5 januari met een uitwedstrijd tegen de Martini Sparks uit Groningen. Dat is een belangrijke wedstrijd voor beide teams.