Vrouwen van Bully in Oldenzaal ruim langs Apeldoorn

Geplaatst op 29 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Het vrouwenteam van de Oldenzaalse Hockey Club van Bully heeft dit weekend de belangrijke thuiswedstrijd tegen de rechtstreekse concurrent Apeldoorn met groot verschil gewonnen. Beide ploegen begonnen de onderlinge ontmoeting met slechts één punt op de teller, na afloop was het verschil drie punten in het voordeel van Bully, dat met maar liefst 5-1 duidelijk won.

Naar het oordeel van Vincent Steggink, trainer van de mannen, was de wedstrijd bij de vrouwen appeltje-eitje: ‘Toen ik op Bully aankwam was er een kwartier gespeeld en stond het al 2-0.’

Dat een vroege voorsprong overigens niet altijd een garantie voor de uiteindelijke overwinning is, bleek uit de wedstrijd van zijn Bully-mannen tegen Baarn. Ralf Peters en Olivier Ensink leverden met respectievelijk met een sleeppush en met twee bijzondere intikkers de goals voor de 3-0, maar Baarn kwam vlak voor rust terug door een strafcorner te verzilveren. Steggink: ‘Na rust ging het meer gelijk op, met veel kansen over en weer. Zelf verzuimden we te scoren en Baarn bestookte vanuit de laatste lijn ons doelgebied met lange halen. Uit één daarvan viel een kwartier voor tijd de 3-2, maar dat was tevens de eindstand, waarmee we een belangrijke wedstrijd hebben gewonnen.’

Vier thuispunten voor EHV
De vrouwenploeg van EHV kwam thuis tegen Beuningen niet verder dan een terechte remise, waardoor de achterstand op de Gelderse nummer drie twee punten bleef. De mannen wonnen met 2-1 van hekkensluiter Beuningen, in een wedstrijd die trainer-spel Jack Justus qua spel het liefst meteen zou vergeten. ‘De eerste helft was ronduit dramatisch, met zwak positiespel, te weinig precisie, te laag tempo en te weinig gif in de duels. In de rust hebben we elkaar flink de waarheid gezegd en in de tweede helft was er veel meer bezieling, maar de precisie bleef ondermaats en we kregen te veel domme groene en gele kaarten. Met nog drie minuten te gaan en de stand 1-1 op het scorebord, nam ik de gok om in ondertal toch hoog druk te zetten. Dat ging bijna mis, maar onze keeper Paul Bongers redde ons met een schitterende safe. In de tegenaanval werd toch nog de winnende goal gemaakt na eindelijk een mooie snelle aanval.’ Robbert Overvoorde en Floris Kroezen waren namens EHV scucesvol.

Gelijkspel en winst voor Almelo
De vrouwen van Almelo wonnen dankzij een bliksemstart met 2-0 bij Westerduiven in Duiven. Trainer-coach Tino Stoop zat nauwelijks in de dug out, of de eindstand was al bepaald: ‘We begonnen furieus en Merle Bente scoorde binnen vijf minuten twee keer. Daarna werd het van onze kant rommelig. Westerduiven kreeg een aantal strafcorners, maar dankzij goed keeperswerk van Chantal Snijder hielden we het doel schoon. Na rust hetzelfde spelbeeld op: onrustig met voor beide teams een paar kansen. Een solide partij maakte dat de drie punten mee naar huis gingen.’ De mannen van Almelo maakten er thuis tegen Deventer de wedstrijd van die trainer-coach Alexander Enzerink had voorspeld: gelijkopgaand en spannend tot de laatste minuut: ‘Het begon met kansen aan beide kanten, maar Koen Talsma wist voor ons de 1-0 te scoren en Derck Smink benutte zijn tweede corner voor de 2-0 tussenstand. Na rust kwam Deventer beter uit de startblokken. Hun eerste de beste kans was meteen raak en toen ze ook nog een strafbal cadeau kregen werd het 2-2. Florian Hoen wist vlak voor tijd te scoren vanuit een fantastische aanval, maar Deventer versierde daarna heel slim nog een corner in de laatste minuut en die ging er heel netjes in, eindstand 3-3. Het was ook in Almelo waterkoud, maar de toeschouwers zijn warm gehouden met een mooie pot hockey van twee kanten.’