Vrouwen van Bully met goed gevoel de winterstop in

Geplaatst op 25 november 2019 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De hockeyvrouwen van Bully in Oldenzaal hebben de eerste helft van de competitie in de eerste klasse besloten met een daverende 6-1 overwinning op GCHC uit Groningen. Na een matige eerste helft, die leidde tot een 2-1 ruststand, ging het team van trainer-coach Irene van der Lied in de tweede helft helemaal los.

Door deze achtste overwinning, na twee nederlagen op rij tegen Ede en Phoenix, en een gelijkspel bij EHV gaan de Oldenzaalse vrouwen als eerste de winterstop in. Ze kunnen alleen nog gepasseerd worden door Ede, dat aanstaande zondag bij winst op Apeliotes op een punt meer kan eindigen.

De mannen van Bully hebben dit seizoen wat meer moeite om de punten bij elkaar te sprokkelen. Ze speelden dit weekend eveneens thuis tegen GCHC en behaalden een toch wel verrassend gelijkspel: 3-3, waarna het in de après ski op Bully nog lang onrustig bleef.

De mannen van EHV hadden bij winst ook een feestje kunnen vieren, met de play offs binnen bereik, maar ze bakten er bij USHC in Utrecht helemaal niets van en gingen er volstrekt kansloos en dik verdiend met 4-1 af. De vrouwen van EHV deden het met hun vijfde overwinning op rij (6-3 bij de Studs in Groningen) een stuk beter en schoven daarmee geruisloos aan in de top drie, wat voor dit extreem jonge team een niet geringe prestatie mag heten.

Winst en verlies Almelo
De vrouwenploeg van Almelo had een dubbel weekend, dat vrijdagavond begon met de bekerwedstrijd tegen Apeldoorn, degradant uit de eerste klasse. Na de 0-0 eindstand moest de beslissing vanaf de 23-meterlijn worden geforceerd en die viel in het nadeel van de thuisploeg uit.

Trainer-coach Tino Stoop: ‘Jammer, maar shoot outs blijven een loterij. Ook vervelend dat we van de, overigens uitstekend leidende bondsscheidsrechters geen strafbal kregen, een paar minuten voor tijd. Wij kregen zes grote kansen, zij misschien twee, en dan is zo’n nederlaag wel een beetje zuur. ‘De wedstrijd tegen Bemmel hebben we wel gewonnen, met 2-0. De eerste helft was overduidelijk voor ons met een aantal goed uitgespeelde kansen waarvan er een werd benut. Na rust kwam Bemmel meer in het spel voor wat resulteerde in een bal op de paal. Vlak voor tijd bepaalden we de eindstand op 2-0.’ De heren van Almelo kwamen bij de Studs in Groningen met 3-0 achter, vochten zich terug tot 3-3, hadden uitzicht op de 3-4, maar de winnende treffer viel aan de andere kant.’