Vrouwen van Bully na winst op Upward alleen bovenaan

Geplaatst op 28 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De hockeysters van Bully iedereen in positieve zin verbazen. Na vijf overwinningen een gelijkspel bij EHV werd dit weekend de directe concurrent Upward met een 2-1 nederlaag terug naar Arnhem gestuurd.

Trainer-coach Irene van der Lied was er dik tevreden mee: ‘We hebben een spannende wedstrijd verdiend gewonnen. Het werd 1-0 na een mooie actie van Jet Huitink die Bente Habers keurig afrondde. Na een fout in onze verdediging werd het 1-1, wat ook de ruststand was. Tien minuten voor tijd viel de 2-1 via een corner van Anne Verbeek. Het was mooi dat we op mentaal gebied, en dat voor een jonge ploeg, deze wedstrijd zo hebben uitgespeeld. Zondag naar GHBS, de nummer drie op de ranglijst.’

De vrouwen van EHV boekten weer eens een zege, na een serie matige resultaten. In en tegen Amersfoort werd het 0-2. De mannen van de Enschedese club wonnen hun vijfde van de zeven wedstrijden, die ze tot nu toe gespeeld hebben. Apeldoorn moest er op eigen veld met 2-3 aan geloven, waarbij EHV in totaal bijna een half uur met negen of tien man op het veld stond vanwege zes grotendeels uitgelokte gele kaarten. Trainer-coach Ronald Brouwer wilde daar verder geen woorden aan vuil maken, wel over de actuele situatie op de ranglijst: ‘We staan nu gedeeld tweede en het gejojo in de ranglijst komt stilaan tot bedaren. De jacht op de begeerde posities is geopend. Vandaag was de eerste in een beslissende serie van drie, met koploper Oss en directe concurrent De Kromhouters de komende twee weken voor de boeg. We hebben duidelijke inhoudelijke doelen, en blijven ons concentreren op teamtaak, proces en voortdurende verbetering. Op de randzaken hebben we geen invloed, daar kunnen we niks mee.’

Dubbele winst Almelo
De mannenploeg van Bully had tegen QZ uit Nijmegen een mooi slagje kunnen slaan, maar gingen op eigen veld onderuit met 2-3. Hun collegae van Almelo maakten op hun nieuwe waterveld korte metten met Zevenaar, dat er met 6-0 af moest. De vrouwen van Almelo kwamen met een 1-4 overwinning uit Deventer terug en daar was volgens trainer-coach Tino Stoop helemaal niks mis mee: ‘Vanaf minuut één was het duidelijk dat we een gewonnen wedstrijd spelen. Vrijwel de eerste aanval was meteen raak door een doelpunt van Marieke Kootstra. In hetzelfde kwart kwam Deventer via een lucky slag in de cirkel op 1-1. We speelden in die fase te gehaast, maar scoorden wel de 1-2 door Sanne Holtkamp. Het derde kwart was ons beste deel: van zes goed uitgespeelde kansen werden er twee benut Robin Witteveen en Fleur Gwinner, die even daarvoor nog een strafbal had gemist. Een dikverdiende overwinning en een mooie generale voor de volgende ronde van de Silver Cup, waarvoor we vrijdagavond naar Dash in Hoogezand mogen.’