EHV-vrouwen haken op eigen veld af in promotiestrijd

Geplaatst op 3 juni 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De vrouwenploeg van de hockeyvlub EHV promoveert niet, want na de winst van vorig weekend in Alphen werd gisteren en vandaag in Enschede verloren.

Na de sensationele zege in Alphen (0-0 bij rust, 3-0 halverwege de tweede helft, eindstand 3-4) waren de verwachtingen in Enschede hooggespannen voor een positief resultaat in de best of three. Vuurwerk, spandoeken, spreekkoren en tientallen toeschouwers vormden het decor aan de Geesinkweg voor de tweede wedstrijd. EHV ging flitsend uit de startblokken, maar daarmee was het kruit verschoten.

Slordig balverlies en foute keuzes brachten Alphen in een leunstoel naar de counter waarvan twee keer genadeloos werd geprofiteerd (eindstand 0-2). Het scheelde overigens wel dat Roos Craghs, die vorige week nog de beslissende treffer binnen sloeg en al veel vaker dit seizoen succesvol was, vanwege een reeds lang gepland verblijf in het buitenland dit weekend niet van de partij kon zijn.

Ook in de derde wedstrijd werd ze node gemist, want EHV wist zich kansen te scheppen waarmee ze waarschijnlijk wel raad had geweten. Nu bleef het het bij een 1-0 ruststand dankzij Judith van der Zande, die een voorzet van Lotti Arts verzilverde. Het zou haar laatste treffer voor EHV betekenen, want twee doelpunten van Alphen maakten haar afscheid definitief. Ondanks het formidabele keeperswerk van Sterre Korterik moest EHV zich dus gewonnen geven en kan het zich richten op een nieuw seizoen in de eerste klasse, waarin het weer favoriet zal zijn voor de ereplaatsen, want talent is er genoeg daar bij de meiden in de eigen jeugd: ook dit weekend deden er weer speelsters uit de B1 probleemloos mee.