Donderdag 19 september 2019
Twentesport

Vrouwen van EHV halen het niet, mannen worden vierde

Geplaatst op 3 juni 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De hockeyvrouwen van EHV hebben hun sportieve plicht gedaan en met 3-2 gewonnen bij de Groninger Studenten, maar dat was niet voldoende voor de tweede plek die recht geeft op deelname aan de play offs. De directe concurrent GCHC won met 3-0 bij Quick Stick in Heerenveen, waardoor EHV zich kan concentreren op de halve finale voor de Silver Cup, die vrijdag 14 juni thuis tegen het Beverwijkse Overbos plaatsvindt.

De mannen van EHV wonnen bij de Studs met 3-4 en dat was de zevende overwinning op rij, goed voor de vierde plek en de eeuwige roem van het meeste aantal punten van alle ploegen na de winterstop. Het ging niet eenvoudig, want de thuisploeg stond een kwartier voor tijd nog met 3-1 voor, maar de veerkracht kwam volgens trainer-coach Ronald Brouwer uit de tenen van het elftal en de omzetting naar een meer aanvallende tactiek kwam op initiatief van de aanvoerder. Een echte teamprestatie, dus: ‘Viel er wat te verdienen? Ja en nee. In de zin van play offs of promotie niet, maar wel om onszelf te bewijzen en periodekampioen te worden, weten dat we iedereen aan kunnen en waartoe we werkelijk in staat zijn, vooral ook met het oog op het volgende seizoen.’ Topscorer Stijn Adolfsen (23 uit 22) bleef een keer droog staan, Luuk Timmerman en Wouter Nederhand scoorden allebei twee keer.

Bully bevestigt promotie
De mannen van Bully waren vorige week al gepromoveerd en moesten de titel aan Fletiomare laten, maar wonnen nog wel bij Barneveld (1-2). Trainer-coach Vincent Steggink kijkt tevreden terug op het seizoen, dat zijn mannen graag goed wilden afsluiten: ‘Zeker omdat er zoveel supporters waren meegereisd was het voor ons een uitdaging, maar bij 30 graden is een hoog tempo draaien lastig en dus was het continu doorwisselen.’ Jasper Roozendaal scoorde de 0-1 en in die fase had Bully door kunnen drukken, maar de 0-2 en 0-2 vielen niet. Aan de andere kant was het Barneveld dat uit een break wist te scoren en meer wilde, maar overmoedig werd en de kous op de kop kreeg: vanuit een uitslag over links en een snelle combinatie over drie schijven kon Ralf Peters een scherpe voorzet bij de tweede paal inglijden. Steggink: ‘Dat was een van mooiste van het seizoen, dat we dus afgetekend op de tweede plaats eindigen. Een kampioenschap had er dit jaar zeker ingezeten, maar door blessureleed in de maand mei stokte de doelpuntenmachine. De winst en het gelijke spel tegen kampioen Fletiomare voelen lekker en met maar 43 doelpunten tegen zijn we ook nog eens de minst gepasseerde ploeg.’

Almelo feliciteert Bully
Almelo won ook, en wel bij het al gedegradeerde Malburgen (2-3). Trainer-coach Alexander Enzerink kijkt terug op het seizoen: ‘We eindigen als vijfde, maar helemaal vanzelf ging het niet in Arnhem. Door een mindere periode in de tweede helft kwamen we op een 2-1 achterstand en kreeg HCM weer geloof in de wedstrijd. Gelukkig wist Sten Voortman de stand eigenhandig naar 2-3 te trekken waardoor de punten mee terug naar Almelo gingen. We feliciteren Bully met het behalen van de promotie naar de eerste klasse en wensen ze vooral veel succes.’ De dames van Bully verloren bij Upward in Arnhem met 2-1, Almelo ging op eigen veld met 3-5 onderuit tegen Wychen, maar dat was volgens trainer-coach Tino Stoop gezichtsbedrog: ‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld, al doet de uitslag misschien anders vermoeden. Het resultaat geeft eigenlijk in het kort weer wat het verhaal van dit seizoen is geweest: het veldspel is goed verzorgd en aanvallend ingesteld waarbij het team veel kansen creëert en verdedigend weinig steken laat vallen, maar die worden door de betere teams wel meteen afgestraft.’ Voor Almelo scoorden Marieke Kootstra, Lotte Vos en Anouk Veenstra.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief