Donderdag 19 september 2019
Twentesport

Westerhaar krijgt pestigieus damkampioenschap in huis

Geplaatst op 23 januari 2019 door   ·   Geen reacties

WESTERHAAR – Het onderkomen van de damclub Denk en Zet/Witte van Moort is dit jaar het decor van het Nederlands kampioenschap dammen in de klassen B en C. De deelnemers komen uit alle windstreken. De grootste afstand wordt afgelegd door de in Roemenië woonachtige Evert Wiskerke.

Vrijwel alle provincies vaardigen hun beste B- en C-spelers af. Zo komt Dieter van Gortel uit Limburg, Ton Oosthoek uit Zeeland en Jan Terpstra uit Friesland. Van de partij is ook veelvuldig nationaal damkampioen bij de vrouwen Barbara Graas uit Wormerveer.

Een andere opvallende speler is Mark Paters, behalve dammer uit aandrift ook wethouder der gemeente Twenterand en locoburgemeester aan het Manitobaplein.

Het nationaal kampioenschap vindt van 4 tot en met 9 februari plaats. Een primeur voor Westerhaar, zo wordt gezegd, en een stimulans voor de breedtesport. Nooit eerder streden spelers met een rating tot 1100 in een meerdaags toernooi om de titel nationaal damkampioen.

De uitslag wordt bepaald door het Zwitsers systeem op weerstand en vervolgens Sonnenborn-Berger. Het speeltempo bedraagt per speler 80 minuten plus voor iedere zet een minuut extra.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief