Donderdag 19 september 2019
Twentesport

Wim Greve met Grote Prijs van Wierden op pad naar Polen

Geplaatst op 9 juni 2019 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – De regionale crack Wim Greve won Outdoor Wierden. Hij hield acht barragekandidaten van zich af in de Grote Prijs op 1.45 meter. Dat lukte hem met de achtjarige merrie Gogo die nog nooit een Grand Prix had gesprongen. Over zijn laatste sprong in de barrage werd nog veel gesproken, want die werd meters ver van tevoren afgezet en toch foutloos genomen.

Greve: ‘Ja, die laatste sprong. Ik zag een heel lange afstand en dan moet je daar maar voor gaan. Voor hetzelfde geld had ik die paal in m’n keel hangen. Ik had sneller moeten zijn van hindernis één naar twee naar drie. Dennis van den Brink deed dat goed, zijn tijd was nog beter maar hij kreeg een fout.’

Haar eerste grote prijs
‘Dit was haar eerste Grote Prijs’, aldus Greve na afloop.’ Een heel aparte merrie is het. Met heel veel brand. Ze zich zichzelf weleens in de weg, maar ze zit in de stijgende lijn. Ik ontdekte haar hier in Wierden in de winter toen ze zes jaar was en kocht haar samen met Marc Houtzager en Julia Kayser. Ze heeft al veel gewonnen. Vorig jaar het NK voor zevenjarigen in Ermelo. Ze won de finaleproef voor jonge paarden in Treffen en was vierde in Gross Viegeln.’

Kars Bonhof op Casina werd tweede, de Japanse ruiter Eiken Sato derde, de Braziliaanse ruiter Nando de Miranda vierde en Pim Mulder vijfde.

En nu op jacht naar succes in Polen
Greve reist nu af naar Sopot in Polen. Hij maakt deel uit van het team dat vanaf woensdag deelneemt aan de strijd om de Longines FEI Nations Cup-wedstrijd. Daarvoor selecteerde bondscoach Rob Ehrens ook Bart Bles, Doron Kuipers en toptalent en toptalent Kevin Jochems, met als reserve Jens van Grunsven.

We gaan er met volle positiviteit en vertrouwen tegenaan”, is Ehrens vastbesloten.

FOTO: Wendy Scholten (huldiging Willem Greve)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief