Dinsdag 23 april 2024

Zes punten Bully; vrouwen Almelo ‘bestolen’ in Zevenaar

Geplaatst op 18 maart 2019 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Voor de eerste teams van hockeyclub Bully was het met twee thuisoverwinningen in Oldenzaal een prima weekend. Ook de vrouwen van Bully wonnen. De vrouwen van Almelo gingn in en tegen Zevenaar onderuit, maar gaven de clubarbitrage de schuld en zullen officieel bezwaar aantekenen.

De vrouwen van Bully zetten de stijgende lijn van de laatste acht wedstrijden, waarvan er slechts één werd verloren, voort met een klinkende 5-1 overwinning op Deventer. Cherise Hélant Muller was met drie doelpunten beslissend, Anne Verbeek en Bente Habers maakten de serie van vijf compleet. Bij 2-0 werd het nog even spannend toen Deventer een strafcorner benutte, maar de tweede helft werd een formaliteit toen Bully al snel de eindscore bereikt had.

De mannen van de Oldenzaalse club hadden meer moeite om de drie punten thuis te houden. In de Twentse derby tegen Almelo ging het gelijk op, maar hockeytechnisch viel er voor de neutrale toeschouwer respectievelijk oplettende liefhebber weinig te genieten. Het was vooral bikkelen en buffelen, met veel fysieke inzet en toeval als spelbepalende factor. Na een 0-1 achterstand bij de rust schakelde Bully in de tweede helft een tandje bij, wat door aanvoerder Jasper Roozendaal vlak voor tijd werd beloond met de beslissende 2-1, na een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar had verdiend. Dat vond ook de trainer-coach van Almelo, Alexander Enzerink, die zich een sportieve verliezer toonde: ‘Ik vond het mooi om te constateren dat het een echte derby was waarbij waarbij we hebben laten zien dat we voor niemand bang hoeven te zijn.’

Almelo-vrouwen pikken het niet
De vrouwen van de hockeyclub Almelo verloren met 3-2 in en van Zevenaar, dat volgens trainer-coach Tino Stoop via de clubarbitrage met dertien man speelde. ‘Ze waren allebei gênant slecht en heel partijdig, dat vonden ook de supporters van Zevenaar. Uiteindelijk waren ze zelfs bepalend voor het eindresultaat.’

Almelo begon voortvarend aan de wedstrijd wat resulteerde in een prachtig doelpunt van Lorena Moreno op aangeven van Anouk Veenstra. Vanaf dat moment gooide de thuisploeg het, met behulp van de scheidsrechters, over een andere boeg door over te schakelen op fysieke kracht. Stoop: ‘Hier hadden we het moeilijk mee, vooral omdat we alles tegen en niks mee kregen en dat ga je niet winnen.’ Dat zou na rust de bittere werkelijkheid worden, want na de Zevenaarse gelijkmaker scoorde Almelo direct in de tweede helft de 1-2 via een mooie aanval, afgerond door Merle Bente, waarbij Ilse Heijt aan de basis stond. Er volgden nog een paar mogelijkheden, maar daarbij stond de keepster van Zevenaar in de weg of ze werden teniet gedaan door de arbitrage die toevallig net even de andere kant opkeek op het moment dat er een strafbal gegeven moest worden. Via een snelle tegenaanval scoorde Zevenaar de gelijkmaker, waarna in de extra tijd een strafcorner overduidelijk op onreglementaire wijze werd benut, maar wel werd goedgekeurd.

Stoop: ‘Dat was een enorme domper voor ons, omdat we een goede wedstrijd speelden, maar tegen dertien man aan het kortste eind trokken. Na de wedstrijd hebben we een officieel protest bij de KNHB ingediend.’

EHV-vrouwen naar vierde plaats
De vrouwen van EHV speelden in Arnhem met 1-1 gelijk bij Upward, waar het voor Enschedese ploegen immer lastig toeven is. De ploeg zakt daardoor naar de vierde plaats en heeft zondag, thuis tegen Bully, de punten dringend nodig om in race voor de tweede plek te blijven. De mannen van EHV behaalden in Groningen een prima 5-3 overwinning bij de nummer vier GHBS, dat eerder dit seizoen met een laakbare goal diefstal pleegde in Enschede. Stijn Adolfsen scoorde drie fraaie velddoelpunten, Robbert Overvoorde en Joris Maathuis benutten allebei een strafcorner.