Donderdag 20 juni 2019
Twentesport

Zoë Strijland ijshockeyt zich naar Oranje onder de 18

Geplaatst op 24 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Zoë Strijland, ijshockeyster bij de Enschede Lions, is onlangs geselecteerd voor Oranje onder 18. Ze is daarmee een van de 45 speelsters die het ook daadwerkelijk gehaald hebben.

Strijland speelt 15 december een vriendschappelijk interland tegen België en van 6 tot 12 januari is het WK divisie 1B in het Schotse Dumfries. Daarnaast sluit de Enschedese ook aan bij de voorlopige selectie voor het Nederlands vrouwenteam, dat zich voorbereidt op het WK, dat in april in China plaaatsvindt. Begin december hoort Strijlabd of ze ook deze mijlpaal gehaald heeft.

Elf uur training
Strijland besteedt gemiddeld zo’n elf uur per week aan haar favoriete sport. Ze traint in Enschede en Groningen, terwijl ze voor de centrale trainingen met Oranje naar Tilburg moet. Dat doet ze allemaal alleen, want er zijn geen andere Twentse meiden geselecteerd, dus carpoolen zit er niet in. Toch kan ze het allemaal goed plannen en combineren, ook omdat het Stedelijk Lyceum, haar LOOT-school in Enschede, goed meewerkt en veel rekening houdt met haar drukke agenda.

Droom Bejing
Haar droom is meedoen aan de Olympische Spelen van 2022 in Bejing. Ervaring met het Wilhelmus heeft ze al sinds ze eerder dit jaar in Mexico met Jong Oranje eerste werd op het B-WK.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief