Vrijdag 6 december 2019
Twentesport

Almelose bokser Mullenberg in kwartfinale WK

Geplaatst op 22 oktober 2013 door   ·   Geen reacties

peter mullenbergALMATY – De Almelose bokser Peter Mullenberg heeft de kwartfinale van het WK boksen bereikt. De Tukker versloeg in de achtste finale de Schot Scott Forest en treft woensdag de als vierde geplaatste Oezbeek Oybek Mamazulunov.

Mullenberg, die uitkomt in de klasse tot en met 81 kilogram was tijdens het Europees kampioenschap in juni al succesvol met een zilveren plak. Bij het wereldkampioenschap wist de 24-jarige vechter in de tweede ronde af te rekenen met Arslanbek Achilov (Turkmenistan) en versloeg op basis van een unaniem jurybesluit de Schot Forest. ‘Alles liep heel soepel’, verklaarde Mullenberg na afloop tegenover de NOS. ‘Ik was in alle rondes duidelijk de winnaar, dus het ging zoals het moest.’

Het vervolg van Mullenbergs wereldkampioenschappen is woensdag al, wanneer de als vijfde geplaatste Almeloër het opneemt tegen Mamazulunov. De Oezbeek is als vierde geplaatst en is een onbekende tegenstander voor Mullenberg. ‘Ik weet wel dat hij fysiek sterk erg sterk is en tijdens het kampioenschap van Azië de nummer één van de wereld heeft verslagen, maar daar houdt het wel op. Het wordt een zware klus, maar ik ben ervan overtuigd dat ik hem kan verslaan’, vertelde Mullenberg aan de NOS.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief