Zaterdag 20 april 2024

Enschede Broncos winnen ook de eerste uitwedstrijd

Geplaatst op 18 maart 2013 door   ·   Geen reacties

EINDHOVEN -De Enschede Broncos wonnen hun eerste uitwedstrijd van het seizoen met 32-8. In Eindhoven was Raptors niet in staat de Tukkers te weerstaan. Van meet af aan kreeg de aanval van de Raptors geen enkele ruimte. Na een korte drive kwam de Enschedese offense in het veld en scoorde direct de eerste touchdown voor zes punten en direct daarna ook de Point After Touchdown (PAT) werd gescoord. Daarmee was een snelle 8-0 voorsprong een feit.
Nadat de afgelopen weken goed geanalyseerd was wat de sterke kant was van het aanvalsspel van de Raptors, hadden de defense-coaches van Enschede Heiko Saenger, Leon Kok en Martijn Gerritsen eigenlijk geen enkele dreiging meer en deden de deur naar hun endzone dicht. De ene na de andere 3 and out voor Eindhoven en de offense met een voortreffelijk spelende Benno Lippok (wide receiver) en Marius Reimann (tight end) scoorden telkens weer. De ruststand was 8-20.
Na de rust gingen wederom de mannen onder leiding van quarterback Tom Wolterink, die gisteren goed was voor 65% complete passes, twee touchdowns passes en zelfs een rushing touchdown door de defense line van Eindhoven liep, verder waar ze voor de rust gebleven waren. Werd er in het derde kwart niet gescoord, in het vierde ging het gas er nog even op. Australiër Joel van der Meer (wide receiver) en Shar Bentura (running back) waren nog goed voor diverse first down’s en twee touchdowns. Hiermee werd de eindstand bepaald op 8-32 en was de allereerste uitoverwinning van de Broncos een feit.