Dinsdag 23 april 2024

Twentse atleten op podium bij Achtkastelenloop

Geplaatst op 2 maart 2015 door   ·   Geen reacties

Peter BruinsmaVORDEN – Bij de Achtkastelenloop in Vorden zijn zondag diverse Twentse atleten in de prijzen gevallen. Op de hoofdafstand, een loop over 30 kilometer, greep Richard Loendersloot echter net naast de zege. Na ruim een uur en 53 minuten gelopen te hebben, moest hij zijn meerdere erkennen in Ruud van der Wal. Die atleet uit Apeldoorn won met slechts zes seconden voorsprong op Loendersloot. Peter Bruinsma (foto) uit Nijverdal finishte als vierde. Opvallend genoeg behoorden de snelste vijf atleten allen tot de categorie 35+.

Ook Jeroen Machielsen (Nijverdal) eindigde als tweede. Hij deed dat in de categorie 45+, waar Theo Wegdam uit Hengevelde in de 55+ categorie vijfde werd. Nancy Gerritsen (Holten) zette bij de vrouwen in 2.21,08 uur de vierde totaaltijd neer en werd tweede bij de senior vrouwen.

Halve marathon
Op de halve marathon finishte Michiel Snuverink uit Hengelo als derde bij de heren senioren. Dat deed hij in een tijd van 1.14,31 uur. Snuverink was daarmee overigens niet de derde atleet die binnenkwam. Rob Detert Oude Weme, uitkomend in de 35+ categorie, liet alle jongere lopers zijn hielen zien en finishte als eerste. Koen Vossers (Hengelo GLD) kwam slechts twintig tellen eerder dan Snuverink als eerste binnen bij de senioren. Wouter Doesburg uit Rekken finishte tussen hen in nog als tweede in die categorie. Jossy van der Boogaard uit Enschede was de snelste bij de vrouwen onder de 35 jaar.

De 10 kilometer was de kortste afstand van de dag. Markeloër Werner Wessels won die bij de heren senioren, maar ook hij moest een oudere loper voor zich dulden. Dahir Hassan uit Zutphen finishte in 33,10 minuten, was daarmee ruim een minuut sneller dan Wessels en de snelste bij de mannen 35+. Met een vierde totaaltijd ging Danny Paalman (Holten) met de derde plaats aan de haal bij de senioren.