Goud voor Hilde Jager op NK judo tot 18 jaar, brons voor judoka Jelle Snippe

Geplaatst op 6 april 2014 door   ·   2 Reacties

Jelle Snippe en trainer Sirach CooimanEMMEN – Op het NK judo -18 jaar greep Hilde Jager de nationale titel in de klasse tot 57kg. Het was alweer de vierde keer op rij dat de Markelose de titel veroverde. In de eerste ronde versloeg zij Boes uit Noord-Nederland met houdgreep. Vervolgens kon Vos (Noord-Holland) niets anders dan extreem verdedigen en werd gediskwalificeerd.
Halve finaliste Loen uit Midden-Nederland was ook erg defensief, maar Jager scoorde opnieuw ippon met een houdgreep. De finale ging tegen Fleur den Dekker uit Utrecht. Beide judoka’s judoën internationaal goed. Dat ze beiden in de finale tegenover elkaar stonden, was dan ook geen verrassing. Na enkele inzetten over en weer was het Hilde Jager die met een heupworp wazari scoorde gevolgd door een houdgreep. De titel was binnen.

Jelle Snippe
Jelle Snippe uit Enschede heeft op het NK een bronzen medaille in de wacht gesleept. De judoka van Stichting Judosport Oost die afgelopen maand de overstap maakte van -81 kilogram naar de -90 kilogram, stond met veel overtuiging op de mat. Twee weken geleden werd de Enschedeër verdienstelijk zevende op de Bremen Masters in Duitsland.

In de eerste ronde trof Snippe op het NK in Emmen de Limburger Nils Koedam en stond voor met aan waza-ari en yuko, maar verloor met een houdgreep. Hierdoor moest hij al zijn overige partijen winnend afsluiten om het brons te pakken. In de herkansingen won hij zijn partij van Helmantel uit Noord-Nederland met vol punt. In de derde ronde mocht hij het opnieuw opnemen tegen Nils Koedam en dit keer werd de Limburger verslagen met ippon.

Voor het gevecht om de bronzen medaille stond de Tukker tegenover Glenn Bergfeld uit Noord-Holland. Na dertig seconden werd de Bergfeld gegooid met een waza-ari. Het broertje van Jenny Snippe (de Europees kampioen -17 jaar in 2011) won de partij door de tegenstander in een houdgreep te leggen en hierdoor was zijn eerste bronzen medaille een feit op het NK judo.

(foto: Jelle Snippe met de bronzen plak om zijn nek)