Nationale titel judoteam SJO/THAG

Geplaatst op 30 juni 2014 door   ·   Geen reacties

NK Teams -15 2014 (2)NIJMEGEN – In het Triavium van Nijmegen heeft  het team van Stichting Judosport Oost en Jv. Thag (foto) voor een sensatie gezorgd. Het team won op het NK voor teams -15 jaar het goud., een prestatie die al dertig jaar niet meer is voorgekomen. De judoka’s die lid zijn van Stichting Judosport Oost (Enschede) en van judovereniging Thag (Almelo), wonnen in de eerste ronde van Hercules uit Limburg met 4-1. Hercules won vorig seizoen de titel in de klasse tot 15 jaar en was hierdoor automatisch geplaatst. In de tweede ronde moest Essink uit Eindhoven ook het onderspit delven:  3-2 van de Tukkers. |In de finale namen de jongens het op tegen Judo Yushi uit Noord Holland. De eerste drie wedstrijden werden winnend afgesloten waardoor de titel niet meer in gevaar kwam en de gouden medailles naar Twente gingen.

In het gouden combinatie team van Stichting Judosport Oost uit Enschede: Daan Moes (-42 kg), Vincent Schreurs (-42kg), Carmo Waszink (-46kg), Rens Olde Keizer (-50kg), Max Haasewinkel (-55kg) en Kion van den Bos (-55kg). Van judovereniging THAG: Wouter Thijink (-46kg), Petros Reinders (-50kg) en Bo Sanders (-60kg).